Keresés
-18O
Győr
2021.01.15., péntek (Lóránt, Loránd)

Győr sem kivétel a vihar okozta károk alól

MTI- 2016.07.29. 09:40
454
Több tucat riasztást kaptak a tűzoltók az országon csütörtök délelőtt átvonuló vihar nyomán - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-t.

Forrás:Fotó: Erdős Péter

Hajdu Márton közölte: a lezúduló esővíz pincéket, mélyebben fekvő garázsokat öntött el, a tűzoltók szivattyúkkal távolították el a vizet.

Emellett országszerte leszaggatott, a közlekedést is veszélyeztető ágak eltávolítása érdekében riasztották a tűzoltókat - mondta a szóvivő.

A katasztrófavédelem a honlapján azt írta, hogy a Pest megyei Ócsán villám csapott egy családi ház garázsának tetejébe. A tűzoltók megfékezték a fellobbanó lángokat.

Ruskáné Takács Anita, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt közölte: Győrszemerén a hegyről lezúduló csapadékvíz több udvart elöntött. A helyi önkéntes tűzoltók az árokba vezették a vizet. Egy házba is bezúdult az esővíz, ennek nagy részét a lakók vödrökkel kihordták, a tűzoltók a veszélyeztetett épületet körben homokzsákokkal védik. Emellett egy elöntött pincéből kellett kiszivattyúzniuk a vizet.

Az esővíz a településen két útra nagy mennyiségű sarat hordott fel, az egyiket megtisztították, a másikat ideiglenesen lezárták a forgalom elől.

Forrás:Fotó: Erdős Péter

A győri tűzoltókat két helyre riasztották Győrújbaráton: a Gárdonyi utcában egy autót és elektromos berendezéseket, a Fő utcában pedig egy irodában számítógépeket veszélyeztetett a bezúduló esővíz. A helyenként fél méter magas vizet kiszivattyúzták.

A pannonhalmi tűzoltóknak Nyúlon egy ház pincéjéből kellett nagy mennyiségű vizet eltávolítaniuk - mondta a szóvivő.

A meteorológiai szolgálat azt írta: a csapadékrendszer súlypontja lassan keletebbre tolódik, de helyenként a Dunántúlon is számítani lehet újabb zivatarok kialakulására. A csapadékgócokból rövid idő alatt több helyen is várható 20-60 milliméter csapadék, de egy-egy helyen (leginkább az Alföld középső és északi, északnyugati részén, s Északi-középhegységben) 60 milliméternél is több eső is hullhat. A középső és keleti országrészben a zivatarokhoz néhol nagyobb méretű jég és viharos szélroham is társulhat.

Az éjszakai órákban és pénteken napközben leginkább az ország keleti, északkeleti részén várhatók zivatarok, melyekhez ugyan kevesebb helyen, de társulhat felhőszakadás, és esetleg néhol viharos szél és jégeső is - tették hozzá.

Hozzászólások