Keresés
-18O
Győr
2019.06.19., szerda (Gyárfás)

Győrben is megjelentek a szabadfogas tolvajok

Offmedia- 2017.01.10. 15:43
4272
Az ország több pontján jelezték, hogy a Szabadfogas civil kezdeményezés akcióját nem azok veszik igénybe, akiknek tényleg szükségük lenne rá.

Elsősorban a fővárosban jelentek meg azok a híresztelések és beszámolók, miszerint a rászoruló embereknek szánt kabátokat olyanok is leakasztják a fogasról, akiknek nem lenne szükségük rájuk. Négy jól öltözött, ám meglehetősen rosszarcú személy válogatott az elsősorban hajléktalanoknak szánt kabátokból – írta az egyik adományozó Facebook oldalán, hogy mit látott a Vígszínháznál felállított szabadfogasnál.

Nem kell Budapestig mennünk, hogy hasonló beszámolókat olvassunk, hiszen Győrben is megjelentek azok, akik nem a hideg miatt akasztják le a ruhadarabokat:

Amikor kijöttem a postáról és velem szembe jött egy fiatal pár (a csajszin műszempilla,műköröm,kiló smink,a srác kezében kocsikulcs)gyanítom nem rászorulók voltak mindegyiken 8-9 kabát,dzseki,mellény a kezükben szintén nem egy-két ruha darab.Inkább keresek olyan embert személyesen akinek odaadhatom minthogy odavigyem – meséli tapasztalatait egy győri.

Győrben három helyen (Kossuth utca 12; Győri Nemzeti Színház; vasútállomás) állítottak fel szabadfogast.
Forrás:OFF Média

Sajnos várható volt ez a dolog,sőt én azt is kimerem mondani hogy ezek a dolgok,pár nap és a győri adok-veszek csopiban lesznek láthatók mint eladó kabát stb - osztotta meg vészjóslóan gondolatait egy másik helyi lakos.

Tény, hogy vannak ruhadarabok, melyek olyannak is megtetszenek, akinek semmi szüksége rá és egyszerűen csak leakasztja a fogasról. Ő számoljon el a saját lelkiismeretével. Azonban, arról szót kell ejtenünk, hogy az akció rendkívül sikeres és szemmel láthatóan bizonyítékul szolgál, hogy az emberi összefogás milyen nagyszerű eredményekhez vezethet.

Hozzászólások