Keresés
-18O
Győr
2019.08.20., kedd (István)

Győrben is több bért követeltek a nőknek!

Erdélyi József Attila- 2016.10.07. 10:11
368
A Magyar Szakszervezeti Szövetség országos kampányt indított a nők és a férfiak közötti bérkülönbségek eltörléséért. Csütörtökön Győrben, a vasútállomásnál kampányoltak.
Csütörtökön állította fel standját a Szakszervezeti Szövetség a győri vasútállomásnál, ahol a járókelőkkel beszélgettek arról, hogy a női munkavállalók jóval kevesebb bért kapnak, mint az azonos képességű férfiak. Az országos kampány utolsó állomása volt a győri.

Az érdekvédők nem aláírásokat gyűjtöttek, csupán beszélgetésekkel akarták felhívni a figyelmet arra, hogy mekkora bérkülönbségek vannak a férfiak és nők között.

Az Európai Unió 2014-ben tett már ajánlást arra, hogy miképp lehetne orvosolni a problémát, azonban az érdekvédők szerint az országban egyelőre nem történt kiemelkedő elmozdulás az ügyben. A Szakszervezeti Szövetség elfogadhatatlannak tartja azt, hogy a nők nagyjából 20 százalékkal kevesebb fizetést visznek haza, mint a hasonló képességű férfiak.

A Szövetség szerint a bérkülönbségek megalázóak a nők számára, így ha nem lesz érdemi változás az ügyben, akkor aláírásgyűjtésbe kezdenek a jövőben. 

Forrás: Győr+

Hozzászólások