Keresés
-18O
Győr
2019.05.26., vasárnap (Fülöp, Evelin)

Győri kapta az Év tűzoltója díját

Offmedia- 2017.04.24. 15:10
702
Kőváry Adrián tűzoltó törzszászlós 1998 óta hivatásos tűzoltó.
A Rendőrség és a Tűzoltóság Napja alkalmából a Belügyminisztériumban megtartott ünnepségen dr. Pintér Sándor belügyminiszter elismeréseket adott át többek között a katasztrófavédelem több munkatársának.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül a Tűzoltóság Napja alkalmából „Az év tűzoltója” miniszteri díjat adományozta egy dunaújvárosi és egy tatabányai tűzoltó mellett, Kőváry Adrián tűzoltó törzszászlósnak a Győri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szerparancsnokának.

Kőváry Adrián tűzoltó törzszászlós 1998. óta hivatásos tűzoltó. A tűzoltó alaptanfolyam elvégzése után a Győr Városi Tűzoltóságon beosztott tűzoltóként kezdte meg a szolgálatát. Később különböző kisgépek, valamint szivattyú kezelésből sikeres vizsgát tett, majd elvégezte a tűzoltó szakmunkás tanfolyamot. 2006. május 1-től szerparancsnokként mutatta meg kiemelkedő képességeit. 2013. május 1-től a szerparancsnoki munkája mellett megbízással szolgálatparancsnoki részfeladatokat is ellát. Munkáját mindig a lelkiismeretesség, a szakmai elvárásoknak megfelelés jellemezte. Fegyelmezettségével követendő példát állított tűzoltó kollégái elé, fiatalabb kollégáinak méltán lehet példaképe. Tűzoltó szakmai ismereteit folyamatosan bővíti, elvégezte a Nemzeti Közszolgálati Egyetem védelmi igazgatási szakát, már csak a nyelvvizsga szükséges diplomájának megszerzéséhez.

Forrás:Csattos Pál - BM
A törzszászlós a szakmai munka mellett nagy hangsúlyt fektet a tűzoltósport versenyekre is. 1999-től tagja volt a Győr Városi Tűzoltóság tűzoltósport versenycsapatának. A csapattal elért eredményei alapján többször eljutott az országos versenyekre. Később elöljárói és csapattársai felkérték a versenycsapat felkészítésére. A csapatot évek óta trenírozza, újabb jó eredményre sarkallva a fiatal tűzoltókat.

Kőváry törzszászlós mindezek mellett szabadidejében rendszeresen a szakmai elhivatottságáról tesz tanúbizonyságot. A péri repülőteret biztosító tűzoltórajok közül az egyik raj parancsnoka.

Kőváry Adrián tűzoltó törzszászlós a tűzoltási munkában végzett maradandó tevékenységével, sokrétű közösségi munkájával, kitartó és eredményes sportteljesítményeivel és a versenyzők felkészítésével méltán érdemelte ki az „Év Tűzoltója” díjat.

Hozzászólások