Keresés
-18O
Győr
2021.03.05., péntek (Adorján, Adrián)

Hamarosan újra Győrkőcfesztivál!

Offmedia- 2017.05.06. 14:24
3947
Már 10. alkalommal lesz a gyerekeké Győr belvárosa.
Ezúttal június 30 és július 2 között rendezik meg a Győrkőcfesztivált. A győri Vaskakas Bábszínház által szervezett rendezvény eszerint jubilál. Emellett még jó hírt kaptak nemrégiben a szervezők: az esemény bekerült az Európai Fesztivál Szövetség díjazottjai közé.

Az Európai Fesztivál Szövetség EFFE (Európa a Fesztiválokért – a Fesztiválok Európáért) névre hallgató programjának célja, hogy Európa fesztiváljait minél szélesebb közönséggel ismertesse meg. Túl ezen a Szövetség egyedülálló minősítési programjával szeretné elismerni a fesztiválszervezők mindennapos, helyben, az adott közösséggel végzett munkáját, a művészeti szcénáért kifejtett kiemelkedő erőfeszítését is.

Forrás:gyorkoc.hu
A magyar és a nemzetközi zsűri döntése alapján a győri Vaskakas Bábszínház által szervezett Győrkőcfesztivál 2016 után másodszor is sikerrel szerepelt az EFFE fesztiválminősítő programjában, ezzel hivatalosan is az Európai Fesztivál Szövetség által minősített fesztivál lett. A döntés hivatalos indoklása szerint a fesztivál túl azon, hogy kiváló programlehetőségeket kínál a családok, különösen is a gyerekek számára, fontos művészeti fóruma a magyarországi báb- és gyerekszínházaknak.

Hozzászólások