Keresés
-18O
Győr
2021.02.26., péntek (Edina)

Hány menekültet tud bezsúfolni egy embercsempész ebbe a Mercibe?

Offmedia- 2016.06.28. 09:17
452
A helyes válasz pedig:

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság Határrendészeti Osztály járőrei 2016. június 27-én 6 óra 55 perckor egy Mercedes típusú gépjármű vezetőjét és az abban utazókat akarták ellenőrizni az 1-es számú főúton, a hegyeshalmi határátlépési pont közelében. Az autó sofőrje a rendőröket látva hirtelen megállt, kinyitotta a gépkocsi csomagterét, majd onnan körülbelül 20 migráns személlyel együtt elfutott a közeli erdő, illetve az államhatár irányába. A járőrök nyomkövető kutyával terepkutatást végeztek és az erdőben rövid idő alatt elfogták a gépkocsi sofőrjét - B. A. 31 éves marokkói állampolgárt -, valamint egy afgán és két iráni személyt.

Az elfogott külföldieket a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították, ahol a nyomozók a 31 éves marokkói férfit – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt.

A magyar rendőrök a történteket követően értesítették az osztrák hatóságokat, akik az államhatár közelében elfogták az autóból elfutott további 19 külföldit is.
Hozzászólások