Keresés
-18O
Győr
2020.12.03., csütörtök (Ferenc, Olívia)

Háromezer lakás újul meg Győrben!

Erdélyi József Attila- 2016.10.19. 12:53
3271
Sajtótájékoztató keretében számoltak be arról, hogy a városban háromezer lakás újul meg a társasházi felújítási programnak köszönhetően, amit nemcsak a kormány, hanem az önkormányzat is támogat.

Illusztráció

Kara Ákos, a
Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára a Borkai Zsolt polgármester együtt tartott sajtótájékoztatót a győri Répce utca egyik társasháza előtt, ahol jelenleg is munkálatok zajlanak. Az államtitkár elmondta: a kormány és a város összefogásának köszönhetően Győrben minden idők legnagyobb szabású társasházi felújítási programja zajlik, amely során háromezer lakást újítanak fel.

A minisztérium Győrben 86 társasházzal kötött szerződést, amelyek közül 28 helyen zajlik a felújítás. A munkálatok 2017 végére fejeződnek be, mind a háromezer lakásnál. Kara Ákos megjegyezte azt is, hogy Győr az egyetlen város az országban, ahol az önkormányzat kiegészíti az állami és a lakók önrészét.

Borkai Zsolt elmondta: az elmúlt harminc év legnagyobb beruházása kezdődött Győrben, amelyet a lakosság is érez. A városba több mint kétmilliárd forint állami pénz kerül lakásfelújításokra, amelyekhez az önkormányzat 1,1 milliárd forinttal száll be.

Hozzászólások