Keresés
-18O
Győr
2019.03.25., hétfő (Irén, Írisz)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Háromezernél is több hallgatót vett fel idén a Széchenyi István Egyetem

Háromezernél is több hallgatót vett fel idén a Széchenyi István Egyetem

MTI- 2016.07.28. 09:52
308
Csaknem annyi hallgatót vett fel a győri egyetem, mint tavaly, vagyis számokban kifejezve 3352 főt. A legnépszerűbb képzés a gépész- és a járműmérnök szak volt - tájékoztatott a felsőoktatási intézmény igazgatásszervezési főigazgatóságának vezetője.
Kovács Zsolt elmondta, hogy a képzésekre 8230 diák jelentkezett, közülük 4454-en az első helyen jelölték meg az egyetemet. 

A legnépszerűbbnek a gépész- és a járműmérnök szak bizonyult, ezek a maximális 180 fős évfolyamokkal indulhatnak szeptemberben. Az átlagpontszám a két szakon 338 volt, de a minimális 280 ponttal is be lehetett kerülni a képzésekre. A harmadik legnépszerűbb szak a mérnök informatikus, itt 333 lett az átlagpontszám, de ide is be lehetett kerülni már akár 280 ponttal is.

A legmagasabb átlagpontszám a gazdálkodás és menedzsment szakon volt (355).
A felvett hallgatók kétharmada nappali, egyharmada levelező képzésre jelentkezett. Ugyanilyen arányban oszlik meg az alap- és a mesterképzésre jelentkezők száma is.  

A főigazgatóság vezetője hozzáfűzte: azok, akiket nem vettek fel, szinte valamennyi képzésre jelentkezhetnek még a pótfelvételi eljárás keretében, a szakok listáját az Emberi Erőforrások Minisztériumának honlapján és a www.felvi.hu oldalon teszik majd közzé.

Hozzászólások