Keresés
-18O
Győr
2020.10.25., vasárnap (Blanka, Bianka)

Igazi kihívás előtt állnak a strandkézisek!

Offmedia- 2016.07.30. 00:27
668
Hétvégén rendezik Salgótarjánban Európa egyik legmagasabb pontszámú strandkézilabda tornáját, ahol nyolc, magyar, szerb, holland, lengyel, orosz, szlovák, német, horvát nemzetek 14 női és 20 férfi csapat méri össze erejét a VII. Salgo Cup European Beachhandball Tour hétvégi küzdelmein!

Pénteken kezdetét veszi a rangos torna 34 csapat részvételével.  A hölgyeknél két ötös és egy négyes csoportba sorsolták össze a csapatokat.

Lányaink a „C” jelű kvartettbe kerültek ahol a helyi csapat fiataljaival, a horvát elitcsapattal, a holland Westsite második csapatával és a budapesti Lady Bugs csapatával kerültek össze.

 

A csoportbeosztások a következőképp alakultak:

Group A

 • Agenta Girls aka Multichem (HUN, EBT 1. position)
 • Strandépítők Girls Drink Team  (HUN, Non EBT Team)
 • Reflex AZS AWF VW Poznan (PL, EBT 25 position)
 • Westsite I. (NL, EBT 3 position)

Group B

 • OVB Beach Girls (HUN, EBT 2. position)
 • DESZ-épek (HUN, Non EBT team)
 • Red Hot Czili Buk (PL, EBT 11 position)
 • Kontesa Nera (CRO, EBT 4 position)

Group C

 • LadyBugs (HUN, EBT 35 position)
 • Strandépítők Girls IFI (HUN, Non EBT team)
 • Cannabis Energy Drink-Kanonierky (SVK, EBT 22 position)
 • Detono Zagreb (CRO, EBT 5 position)
 • Westsite II. (NL, Non EBT team)

 

Szombati mérkőzések:

 • 9:00 Westsite II. - Cannabis Energy Drink-Kanonierky
 • 10:20 Cannabis Energy Drink-Kanonierky - Detono Zagreb
 • 14:20 Strandépítők junior - Cannabis Energy Drink-Kanonierky
 • 15:40 Cannabis Energy Drink-Kanonierky - Lady Bugs

 

A három csoport első és második helyezett csapata jut a két csoportos középdöntőbe és játszhat a döntőbe kerülésért.

A csoport harmadikak a 7-9 helyezésért játszhatnak két mérkőzést, és a csoport negyedikek 10-12 helyért lépnek majd homokra a vasárnapi napon!

 

Csiszár Gyopár

„Ez egy nagyon fontos hétvége lesz nekünk, hisz ezen múlik,hogy kijutunk e a jövő évi EBT Masters döntőre. Mint minden évben, idén is nagyon erős lesz a mezőny Salgótarjánban, de bízom benne, hogy sikerül minél több pontot szereznünk, és megvalósítani egy régi álmunk.

 


 

Diana Kurcinova

„Kifejezetten nehéz torna elé nézünk, tele Európa legjobb csapataival. Nehéz csoportba kerültünk, de szeretnénk jó eredményt elérni, és annyi pontot gyűjteni amennyi nekünk szükséges a céljaink eléréséhez. A hétvégén próbáljuk a legtöbbet kihozni magunkból, de emellett kiélvezni e rangos torna minden pillanatát!”

 


 

Veisz Adriena

„Nagyon nehéz hétvége elé nézünk, ami az EBT pontvadászatot illeti, hiszen Salgótarjánban minden csapat szeretné bebiztosítani a helyét z EBT Masters döntőre. Sajnos a magyar döntőbe való bejutás már nem rajtuk múlik, de most az aktuális feladatra kell koncentrálnunk, az pedig a tarjáni pontszerzés!

 


 

Martina Ladicsova

„Nagyon izgatott vagyok a hétvége miatt, mert nagyon erős a mezőny és pontokat kell gyűjtenünk. Soha nem játszottam ilyen erős tornán, tehát az eredményességre törekvés mellett megpróbálom kiélvezni minden pillanatát.”


 

Kiss Dániel

„Nagyon erős csoportba kerültünk, de úgy gondolom, hogy ezen a hétvégén senki és semmi nem állíthatja meg a lányokat, hogy elérjük a szezon előtt kitűzött célok egyikét. Ahhoz, hogy sikerüljön egy régi vágyunk pontszerző helyen kell szerepelni a hétvégi EBT tornán. A csoportunkban van pl. az egyik legerősebb horvát strandkézilabda csapat, aki egymaga több EBT Masters győzelemmel rendelkezik, mint a csoport többi tagja összesen. Ez lesz az első hétvége a szezonban, hogy minden játékos a rendelkezésemre áll, ennek ellenére mégsem várok csodát a hétvégétől, és nem fogunk elrugaszkodott álmokat szőni. Maradunk a talajon és szorgosan dolgozunk, egy nagyon nehéz szezonvégéhez közeledve. Akik kitartottak a csapat mellett, nekik az idei évben bízom benne, hogy meglesz a jutalmuk, ha a hétvégi küzdelmek során sikerül elég pontot gyűjtenünk.


 

A salgótarjáni kupával párhuzamosan Balatonalmádiban magyar bajnoki kvalifikációs tornát is rendeznek, amit csapatunknak folyamatosan figyelemmel kell kísérni. Mivel a mostani tornán elért eredményünk nem számít bele a magyar bajnoki rendszerbe, és az elmúlt hétvégén nem sikerült elérni a minimálisan kitűzött célokat a helyezést illetve a pontgyűjtést illetően, így még három csapat is megelőzheti lányainkat, és legrosszabb esetben a jövő héten, Balatonbogláron megrendezésre kerülő országos döntőtől elüthetik csapatunkat.

Elég érdekes helyzet állt elő, folytatta Kiss Dániel a győri csapat vezetője. Jelenleg a nyolcadik helyen vagyunk a bajnokságban és három olyan csapat is pályára lép a hétvégén, akik nagy eséllyel pályáznak a pontszerző helyezések valamelyikére. Nem hibáztathatunk senkit, ha ez bekövetkezik, mert a saját kezünkben volt a sorsunk Balatonakarattyán, de sajnos hibáztunk, ami minden csapat életében előfordulhat. Nagyon szeretnénk a Balatonbogláron pályára lépni, de természetesen megvan már a „B” terv, ha esetleg nem sikerülne a kvalifikáció az országos döntőre.

Hozzászólások