Keresés
-18O
Győr
2020.07.09., csütörtök (Lukrécia)

Így néz ki a Széchenyi István Egyetem vadonatúj kollégiuma - fotók

Offmedia- 2017.07.24. 14:31
5214
Egyelőre az EYOF-on résztvevő sportolók és kísérőik használják, 9,2 milliárd forintba került.
Több ezer sportoló érkezett Győrbe, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra. A sportolók és kísérőik kényelméről és magas színvonalú ellátásáról a sportesemény alatt, a régi olajgyár területén lévő olimpiai falu mellett, a Széchenyi István Egyetemen felépített, új, határidőre elkészült, kilenc szintes kollégium gondoskodik.

Forrás:EYOF 2017 Győr Marcali Gábor
A húszezer négyzetméteres épület 550 kétágyas szobát foglal magában. Egy apartmanból két szoba nyílik, közös zuhanyzóval és hűtőszekrénnyel. Minden szinten találunk közös társalgót, konyhát, mosó- és szárítóhelyiséget.

Forrás:EYOF 2017 Győr Marcali Gábor
Az épület légkondicionált, szépen és ízlésesen megépített, minőségi anyagokat használtak a kivitelezők. A kollégium közvetlenül a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ mellett helyezkedik el, az egykori ideiglenes edzőcsarnok helyén, amelyet lebontottak, mivel műszakilag elavult. (A Mobilis jelenleg az EYOF sikeres és zavartalan lebonyolítását elősegítő önkéntesek bázisa.)

Forrás:EYOF 2017 Győr Marcali Gábor
Az új kollégium építésével párhozamosan felújították a régi, hétszintes, 450 ágyas kollégiumot is, ahol nem csak a szobákat modernizálták, de belsőépítészeti és villamossági, valamint részleges gépészeti korszerűsítések valósultak meg.

A kollégium 9,2 milliárd forintba került, ehhez 6,1 milliárd forinttal járult hozzá a magyar kormány, Győr város önrésze pedig 3,1 milliárd forint volt.

Hozzászólások