Keresés
-18O
Győr
2020.01.24., péntek (Timót)

Így sztrájkolnak az Audiban - képek!

Offmedia- 2017.01.26. 10:14
6508
Az autógyár és a szakszervezet között bérvita miatt reggel 9-kor leállt a munka a motorgyárban
Szerda este 7-kor hirdették meg a sztrájkot, amelyről sokan csak másnap reggel, munkába mehet értesültek, amikor a szakszervezet munkatársai a bejáratnál kezükbe nyomták a felhívást tartalmazó szórólapot. Nem csak audis dolgozóknak és szakszervezeti tagoknak hirdették meg a munkabeszüntetést, bárki csatlakozhatott. Az alvállalkozók, a bedolgozók nem hagyták abba a munkát, egyedül a soron állt le a termelés.

Ahogy azt az Audi Hungária Független Szakszervezet honlapján előre közölte, 9 órakor a sztrájkolók sztrájkőrök segítségével elindultak a Pipacshoz, a meghirdetett gyülekezőhelyre. Fél 10-kor már több százan álldogáltak a Pipacs előtt. Beszédek hangzottak el, a hidegre való tekintettel forró teát osztottak a megjelenteknek.

Körülbelül 10 óra körül oszlani kezdett a tömeg, szétszéledtek a munkások a csarnokok irányába. A sztrájk az előre meghirdetett időpont szerint délelőtt 11-kor ér véget.

Az AHFSZ az idei és a jövő évre egységes, bruttó 45-45 ezer forintos alapbéremelést javasolt, a választható béren kívüli keret összegét pedig az idei évre bruttó 600 ezer, 2018-ra pedig bruttó 620 ezer forintban kérte megállapítani. Mindezeken felül a vállalattal közösen kidolgozott jubileumi és lojalitás bónusz bevezetését kéri. A motorgyárban tavaly 1 926 638 motor készült, amelyekből 1 461 618 négyhengeres Otto-, illetve dízelmotor, 9113 öthengeres Otto-motor, 418 207 hathengeres- és 37 700 nyolc-, illetve tízhengeres motor volt.


FRISSÍTÉS: 11-kor véget ért a sztrájk. Az Audi 11500 munkavállalója közül mintegy 1500 vett részt az Audi Hungaria Független Szakszervezet által kezdeményezett figyelmeztető sztrájkban csütörtökön kilenc és tizenegy óra között - mondta az MTI megkeresésére a vállalat kommunikációért és kormánykapcsolatokért felelős vezetője. Lőre Péter elmondta, hogy valamennyien a motorgyár dolgozói. Hozzátette: a sztrájk termeléskieséshez vezetett, ami azonban nem befolyásolja a vállalat vásárlóinak  ellátását. A termelés a sztrájk lezártával zavartalan.

Ezt a szórólapot osztogatták reggel a sztrájkfelhívással:Ez vezetett a sztrájkig:Hozzászólások