Keresés
-18O
Győr
2021.03.03., szerda (Kornélia)

Ismét ünnepi fénybe öltözik Győr az advent idején

Erdélyi József Attila- 2016.11.17. 18:00
2346
Győrben ismét rengeteg program várja a látogatókat az adventi időszakban. A hagyományokhoz híven koncertek, előadások, kirakodóvásár és korcsolyapálya is lesz.


A programsorozatot november 25-től december 31-ig rendezik meg a városban, derült ki a csütörtöki sajtótájékoztatón. Somogyi Tivadar alpolgármester emlékeztetett, hogy a programokat a tavalyi évekhez hasonlóan, idén is úgy állítják össze, hogy minden korosztály megtalálja a számára legmegfelelőbbet. Az alpolgármester arra is kitért, hogy száz év után a Loyolai Szent Ignác bencés templom tornyába visszakerülnek a harangok. A négy harangot az első világháborúban vitték el, de hasonmását nemrégiben Innsbruckban öntötték és a győri önkormányzatnak, a bencés rendnek, több helyi vállalkozónak és a hívőknek köszönhetően most onnan hozzák vissza Győrbe. December 18-án szentmise és harangjáték keretében szólalnak meg először.

Domanyik Eszter (b) a Polgármesteri Hivatal Városmarketing és Programszervezési Főosztályának vezetője; Somogyi Tivadar (k) alpolgármester, Serfőzőné Tóth Andrea(j), a Győri Művészeti és Fesztiválközpont igazgatója

A Győri Advent hivatalosan november 25-én kezdődik. A megnyitót délután öt órakor tartják, ahol felkapcsolják a díszvilágítást. A Megyeház téren rendezik a népszerű karácsonyi vásárt, a Baross úton pedig a gasztronómiáé lesz a főszerep. A Széchenyi téren főként a szakrális programok lesznek a jellemzőek, amíg a Dunakapu téren a szórakoztató előadások és a közkedvelt korcsolyapálya kap helyet – mondta Domanyik Eszter a Polgármesteri Hivatal Városmarketing és Programszervezési Főosztályának vezetője.

A Széchenyi téri fényjáték idén sem maradhat el, hiszen vasárnaptól csütörtökig 17 órától 20 óráig, óránként lesz látható. A korisok hétfőtől csütörtökig 10 órától 20 óráig, pénteken, szombaton és vasárnap egészen 22 óráig vehetik birtokba a pályát, ahol egy látványos Hamupipőke jégrevüt is bemutatnak a Győri NEMAK-DANA ETO HC és a Műkorcsolya Szakosztály növendékei.


Serfőzőné Tóth Andrea, a Győri Művészeti és Fesztiválközpont igazgatója elmondta, hogy a téren álló színpadon minden pénteken, szombaton és vasárnap koncerteket ad majd több zenekar is. December 10-én a városban nyolcadik alkalommal rendezik meg a nemzetközi betlehemes találkozót.

A Győri Adventi vásár ezúttal is lehetőséget biztosít a jótékonykodásra, hiszen ismét felállítják a jótékonysági sátrat a Széchenyi téren. A karácsony elmúlásával nem érnek véget a programok, ugyanis a belvárosban a győriek együtt búcsúztathatják majd az óévet.

Hozzászólások