Keresés
-18O
Győr
2021.03.03., szerda (Kornélia)

Játszótérfejlesztés az Erzsébet ligetben

Offmedia- 2017.10.05. 14:57
1416
Közérdekű kötelezettségvállalás és önkormányzati forrás volt az anyagi fedezete az Erzsébet ligetben megvalósított játszótérbővítésnek. A 14 millió forint értékben felújított játszóteret sajtótájékoztatón mutatták be csütörtökön.
Az Erzsébet liget több éve tartó fejlesztési programjába illeszkedően újabb beruházás valósult meg a népszerű közösségi téren. Ezúttal a játszótér és annak környezete újult meg. A beruházás keretében a szakemberek eltávolítottak 57 folyóméter tönkrement fa szegélyt, leraktak 186 folyóméter új beton szegélyt, kialakítottak 460 négyzetméter kavicsos homokos esési felületet, lehelyeztek 117 négyzetméter gumiburkolatot, térköves járdát építettek 21 négyzetméteres felületen, a meglévő játszó eszközöket felújították és átfestették, 4 darab új játszóeszközt – például fészekhintát, babaházat - telepítettek, ezen felül további 4 darab gomba játékot helyeztek ki.

A bejárathoz szép fakapu került, a területen 345 darab cserjét is ültettek el. A komfortot 6 darab pad fokozza, a köztisztaság egyszerűbb fenntarthatósága érdekében pedig 2 darab új utcai hulladékgyűjtő telepítettek.

Forrás:Jakócs Péter
Területileg illetékes önkormányzati képviselőként Kovács Tamás az Erzsébet liget régebb óta zajló, tudatos fejlesztését emelte ki. Amint a képviselő a rendezvényen elmondta: minden évben megújul valami az Erzsébet ligetben, idén a játszótér lett jobb, praktikusabb és biztonságosabb. A politikus megköszönte a JCDecaux Hungary 12 millió forintos felajánlást, amit 2 millió forinttal kellett kiegészíteni és létrejöhetett a fejlesztés az Erzsébet ligetben.

A közérdekű kötelezettségvállalást tevő JCDecaux Hungary társ vezérigazgatója Samu Tímea kiemelte: „A JCDecaux nem egyszerűen plakátcég, hanem a városokért, a városi élet minőségének javításáért tevékenyen dolgozó vállalat.

Az alapító, Jean-Claude Decaux olyan modellt dolgozott ki az otthonon kívüli (out-of-home) hirdetésekre, amelynek egyszerre nyertese a hirdető és a médiatulajdonos, de ugyanakkor a város és a helyi közösségek is: "Ennek szellemében dolgozunk mi is, a JCDecaux magyar vállalatánál, ezért építünk országszerte évente több száz korszerű új utas várót, és üzemeltetünk, újítunk fel több ezer megállót. És ez a gondolat vezérelt minket, amikor egy újabb játszótér telepítését támogattuk Győrben 12 millió forinttal."

A megújult játszóteret az Erzsébet Ligeti óvodások nagy örömmel vették birtokba.

Hozzászólások