Keresés
-18O
Győr
2021.01.18., hétfő (Piroska)

Játszótérrel bővítik a Püspök vár alatti sétányt

Offmedia- 2017.02.28. 09:14
7132
A vár alatti rendezetlen területet pihenőhelyként alakítják ki. A zöldterület kialakításának beruházási költsége 75 millió forintba kerül, melyből sétányt, játszóteret építenek, valamint a várfal díszkivilágítást kap.

A Dunakapu tér felé eső Püspökvár fala alatt lévő rendezetlen területet a jobb kihasználás érdekében alakítják át. A város önkormányzatának döntése értelmében köztéri építési munkák kezdődtek meg a Győr-Szol Zrt. koordinálásában és a Strabag Általános Építő Kft. kivitelezésében.

Forrás:Beledi Márta

A területen a terméskő burkolatú sétányokat átalakítják, új sétányokat, zöldterületet és játszóteret építenek. A részletekről a helyszínen tartott sajtótájékoztatón számolt be Fekete Dávid és Radnóti Ákos alpolgármester.

A projekt első ütemének kivitelezési munkái során térkő burkolatú, három méter széles szervízút épül a Kossuth hídra kanyarodó közúttól a
Rábatext Horgászegyesület telkéig. A meglévő sétány kibővítésével és az új sétányrészek kialakításával a területet a rakparttal összekötő térkő burkolatú utak készülnek, összességében 1650 négyzetméternyi területet jelent.

A sétányra húsz padot és 14 szemetest helyeznek ki. A horgászegyesület területe mellett gumi burkolatú játszótér készül. A gyerekek számára a játszótéren mászókákat, hintákat és földbe süllyesztett trambulint alakítanak ki, valamint ivókút és kerékpártámaszok is lesznek.

A sétányon virágos szigeteket, zöldterületet építenek, amiket automata öntözőrendszer fog locsolni.

(Kisalföld)

Hozzászólások