Keresés
-18O
Győr
2020.12.02., szerda (Melinda, Vivien)

Jóganap a Rákbetegek Győri Egyesületének támogatására

Offmedia- 2017.07.25. 14:57
387
Szombaton Jógával az Egészségért-nap az Győr ETO Park első emeletén, az aerobik teremben.
A program:

9.00 – 10.30  Beséné Erika – gerincjóga

A gerincjóga olyan modern mozgásrendszer, amely a jóga különleges eszköztárát használja a fizikai test, és az idegrendszer egészségének helyreállítására.

Kinek javasolt a Gerincjóga? Bárkinek, aki szeretne energikusabb, rugalmasabb, erősebb, kiegyensúlyozottabb lenni, és szívesen megismerkedne a jógával és a relaxációval. A Gerincjóga rendszeres gyakorlása számtalan jótékony hatással bír. Javítja a testtartást, erősíti, lazítja és nyújtja az izomzatot, növeli az ízületi hajlékonyságot. Rendkívül hatékonyan növeli a fizikai és pszichikai teherbírást. Vitalizál, oldja a stresszt, és serkenti az immunrendszer működését.

A gyakorlatsor relaxációval zárul, amely segíti a mai felgyorsult világból érkező ember figyelmét a saját testére irányítani. Az idegrendszer megpihen, az elme és a test egyaránt egy relaxált állapotba kerül.

11.00-12.30  Chris Philson (IRL) és Zaupper Anita – Astanga jóga

Az astanga jóga a hatha jóga egyik összetett, dinamikus formája.

Az Ír és magyar tanár páros a mozgó meditációként is ismert Ashtanga Vinyásza Jóga szerelmesei. Vezetett órájukon keresztül nyerhetsz betekintést az önálló gyakorlás varázslatos világába. Ezen az órán Sanskrit mantrák, ōsi gerincébresztő bemelegítés, légzéstechnikák, az Ashtanga Jóga alap ászana sora és egyedi relaxáció levezetésére kerül sor. A két tanár idén Indiában, Skóciában és Írországban számos workshopon mélyítette tudását.

Forrás:Pixabay
13.00-14.30 Zaupper Anita és Czantleitner Emese – Tradicionális hatha jóga

A hatha jóga az egyensúly és a harmónia tökéletességét tűzi ki céljául, és azt célozza meg, hogy a gyakorló a Hatha Jóga gyakorlásán keresztül dinamikus egységet alkosson fizikai, érzelmi, mentális és spirituális síkon is, minden korosztálynak, alkatnak és nemnek megfelel, mint mozgásforma.

A két gyōri származású, Indiában végzett jógatanár vezetett óráján a jóga őshazájában szerzett tudásukat és tapasztalataikat fogják megosztani a résztvevőkkel. A fizikai ászanákon kívül tanítják a szanszkrit mantrákat, mudrákat (kéztartás), légzőgyakorlatokat, meditációt, jógafilozófiát. A foglalkozás végén lehetőség lesz a napi tapasztalatok átbeszélésére, kérdések feltételére a jógastílusokkal és az Esély a gyógyulásra Rákbetegek győri Egyesület munkájának, programjaival kapcsolatban kötetlen beszélgetés.

A jógaórák minden korosztály részére nyitottak (gyermekfelügyelet, játszóház biztosított), az órákon mindenki saját felelősségre vesz részt.

A jóganap az Esély a Gyógyulásra Rákbetegek Győri Egyesületének támogatására szerveződik, így nincs a foglalkozásoknak külön meghatározott díja, a gondolt összeget, mellyel támogatni kívánja egyesületünk munkáját, kérjük a helyszínen  kialakított adománygyűjtő ponton adja le, ahol egyesületi tagjaink szívesen válaszolnak a felmerülő kérdésekre.

Amennyiben valaki nem tud részt venni az eseményen, de szeretné támogatni az Egyesületet munkáját, a 11737007-20705790 bankszámlaszámra várjuk az adományokat vagy a rakiroda@t-online.hu e-mail címen kérdéseit, észrevételeit.
Mindenkit szeretettel várnak!

Hozzászólások