Keresés
-18O
Győr
2019.05.26., vasárnap (Fülöp, Evelin)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Jótékonysági Tortaárverés: Dudás Ádám mezére is lehet majd licitálni!

Jótékonysági Tortaárverés: Dudás Ádám mezére is lehet majd licitálni!

Erdélyi József Attila- 2016.05.22. 09:00
574
Dudás Ádám labdarúgó is csatlakozott a Jótékonysági Tortaárveréshez…

A Szombathelyi Haladás játékosa Dudás Ádám és menyasszonya, az ETO kiváló kézilabdázója Orbán Adrienn is csatlakozott a június 4-én tartandó Jótékonysági Tortaárveréshez. Mivel mindig fontosnak tartották, hogy segítsék a nehéz helyzetben lévő embereket, ezért nem haboztak. Dudás egy dedikált mezt ajánlott fel az árverésre, hogy közelebb segítse a szervezőket a cél megvalósításához.

A Kutya meg a Macska kávézó által indított Tortaárverésen három torta 12 szeletére tudnak majd licitálni az ide érkezők, majd a teljes összeggel a győri Gyermekotthon társalgóját szeretnék felújíttatni. A nemes cél érdekében Dudás dedikált meze is kalapács alá fog kerülni. A sportolóval a jótékonysági akcióról is beszélgettünk:


Milyen megfontolásból csatlakoztál a Jótékonysági Tortaárveréshez?

- Sajnálatos és szomorú dolog az, hogy nagyon sok kisgyermek nem tudja milyen egy normális családban felnőni, éppen ezért gondoltuk úgy a menyasszonyommal, hogy amivel csak lehet, Mi is segítsük Őket. Ha ez csak egy kicsit is megnöveli az esélyét annak, hogy boldogabbá tegyük őket, akkor már megérte… Adriennel már évek óta jótékonykodunk közösen más rendezvényeken is, ezért mikor láttuk, hogy a városban megszületett ez a kezdeményezés, azonnal csatlakoztunk! A jelenlegi klubom is szívesen fogadta a hírt mikor bejelentettem, hogy egy mezt szeretnék felajánlani a licitre. Rögtön belementek a dologba!

Miért lehet fontos az, hogy egy sportoló is részt vegyen hasonló eseményeken?
- Igaz, hogy megkülönböztetett figyelmet élvezünk a „munkánk” miatt, de mi is emberek vagyunk. Ezért is olyan fontos szerintem, hogy aki egy csekély hírnévvel is rendelkezik, az álljon ki az ilyen rendezvények mellett, hiszen a példamutató magatartás több embert ösztönözhet az egymáshoz való odafigyelésre.

Mit vársz az eseménytől?
- Reméljük, minél több emberhez el fog jutni az üzenet, amit próbálunk a szervezőkkel együtt megfogalmazni. Lehetőségekhez mérten a felajánlásokkal együtt, ténylegesen boldog perceket tudunk majd szerezni a gyerekeknek…

Magad is nagy állatbarát hírében állsz. Most is elkísért téged a kutyád. Mesélj róla egy kicsit!
- Gyerekkorom óta kutyákkal és más állatokkal vagyok körülvéve. Rocky négy és fél éve került hozzám, még kölyök korában. Azóta elválaszthatatlanok vagyunk! Fontos számomra, hogy az ember szívén viselje az állatok sorsát, így ha kell, az állatvédelem mellett is felemelem a hangomat.

Túl vagy egy komolyabb térdműtéten. Mik a kilátások?
- Most kezdtem el a rehabilitációs edzéseket. Januárban műtöttek és utána három hónapra kényszerpihenőre vonultam. Szépen fokozatosan, lépésről lépésre építem fel az izomzatomat, de nem tudom még én sem, hogy mikor lehetek újra 100%-os. Az egészségem a legfontosabb, tehát annyi időt szánok a felépülésre, amennyire csak szüksége van a testemnek. Szerencsére, a klubom mindenben támogat és türelmesek ilyen szempontból velem. Amit innen is köszönök Nekik! Sajnos 10 műtétem volt az elmúlt 9 évben, de mindenképp pozitívan állok a dolgokhoz. Ameddig látok egy kis esélyt is, addig megyek előre!

Ha Te is kedvet kaptál, hogy csatlakozz a Jótékonysági Tortaárveréshez, akkor ITT megteheted!

Hozzászólások