Keresés
-18O
Győr
2021.01.18., hétfő (Piroska)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Jövőre kezdődhet a Győrt elkerülő út harmadik ütemének az építése

Jövőre kezdődhet a Győrt elkerülő út harmadik ütemének az építése

MTI- 2016.12.16. 13:48
1562
A Győrt tehermentesítő keleti elkerülő út harmadik építési ütemének kivitelezését az SHS Konzorcium végzi majd.

A közbeszerzési pályázat nyertes ajánlattevője 5,2 kilométer útszakaszt épít meg, mintegy 15 milliárd forintos beruházással - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF).
Illusztráció

A Győrt keletről elkerülő út építése három ütemben zajlik. Az első szakasz, az M1 autópálya és a Vonal út között, 2015 szeptemberére készült el. 

A második ütemmel, a Vonal út és az 1. sz. főút között mintegy 4 kilométeren, a közeljövőben végeznek, karácsony előtt már birtokba vehetik a közlekedők. A harmadik, több mint 5 kilométer hosszú szakasz (az 1. sz. főúttól a 14-es főútig) építése jövőre kezdődik. A megvalósítására kiírt közbeszerzési pályázatot a STRABAG Általános Építő Kft., a Hódút Kft. és a STRABAG AG-ból álló SHS Konzorcium nyerte meg. Az ajánlattétel szerint a kivitelezés nettó összege 14,85 milliárd forint - tájékoztatott a NIF.     

A harmadik ütemben mintegy 400 méter hosszú hidat építenek a Mosoni-Duna felett, Győrszentiván kertváros - GyőrBácsa között. A meder bal és jobb oldalán pedig ártéri hidakat létesítenek. A híd egyúttal díszkivilágítást kap, és kerékpárutat is kialakítanak rajta. Tovább 3 körforgalmi csomópontot hoznak létre.     

Az elkerülő kivitelezése 2018-ra készül el. A kormányzati forrás felhasználásával megvalósuló teljes út a sztrádát köti majd össze a Vámosszabadi felé vezető főúttal.


Hozzászólások