Keresés
-18O
Győr
2020.07.05., vasárnap (Emese, Sarolta)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Kalandos ürügyekkel csalt ki két győri nő milliókat egy 71 éves férfitól

Kalandos ürügyekkel csalt ki két győri nő milliókat egy 71 éves férfitól

Offmedia- 2017.05.23. 12:46
1391
A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt két győri nővel szemben, akik 2016-ban egy 71 éves nyugdíjas férfitől összesen több mint hét millió forintot csaltak ki.
A 27 és a 43 éves nők vízvezeték-szerelési munkálatok kapcsán ismerkedtek meg az idős nyugdíjassal. Bizalmat ébresztettek azzal, hogy egyikük 20 ezer forintot kért tőle kölcsön, amit vissza is fizetett.

Az idősebb vádlott a fiatalabb társa születésnapi rendezvényére 120 ezer Ft-ot kért és kapott a sértettől, majd mutatott neki egy ezüst gyűrűt, amelyről elhitette, hogy több millió forintot ér, és azt Szlovákiában fogja eladni.
Másnap telefonon értesítették a sértettet, hogy Szlovákiában „elkapták” az idősebb vádlottat, ezért kérésükre további 1.400 eurót és 240 ezer Ft-ot juttatott el nekik a sértett a büntetés és az ügyvédi díj megfizetésére.

A két vádlott ezek után további összegeket kért és kapott az idős sértettől. Az ürügyek változatosak voltak: előfordult, hogy Isztambulban történő aranyvásárlásra hivatkozva csaltak ki pénzt. Más alkalmakkor pedig arra hivatkoztak, hogy Lengyelországban, Svédországban, valamint Törökországban „kapták el” a hatóságok az ékszereket eladni akaró fiatalabb vádlottat és a büntetés kifizetésére, útiköltségre, illetve ékszerek kiváltására kell a pénz. Utolsó alkalommal az idősebb nő ügyvédi díjra 50 ezer Ft-ot csalt ki az idős férfitől.

A pénzkérések okai minden esetben valótlanok voltak, a vádlottak célja az volt, hogy az idős sértett pénzét jogtalanul megszerezzék.

A vádlottak ezzel a módszerrel forintban és más valutákban összesen 7 070 813 forintnak megfelelő összeget csaltak ki a sértettől. Az egyes összegek átvételéről elismervényeket is írtak, de csak 74.000 Ft-ot fizettek vissza az idős férfinek.

Az ügyészség a szándékegységben cselekvő vádlottakat jelentős kárt okozó, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja.

Hozzászólások