Keresés
-18O
Győr
2020.05.26., kedd (Fülöp, Evelin)

Kerékpárjelölő program Győrben - videóval

Offmedia- 2016.08.29. 15:53
833
Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával folytatódott a Győri Rendőrkapitányság - népszerű és a helyi lakosok körében nagy sikert aratott - kerékpárjelölő programja.


A kerékpárjelölő program a Győri Rendőrkapitányság szervezésében 2015. év őszén megtartott IV. személy- vagyonvédelmi és biztonságtechnikai bemutató rendezvényen indult el, majd 2016. augusztus 27-én folytatódott Győrben, a Megyeház téren.

Forrás:police.hu

A kerékpárok megjelölését - melynek célja a kerékpárok azonosíthatóságával a lakosság értékeinek védelme, a kerékpárlopások számának csökkentése, az effajta bűncselekmények megelőzése, illetve az eltulajdonított kerékpárok megtalálása és a jogellenes cselekmények elkövetőinek felderítése - Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatta.

A kétkerekűek megjelölése egyszerű eljárással történt. A perforált formában kialakított szám,- és betűkombinációkból álló azonosítót tartalmazó sablont felragasztották a kerékpár alvázára, majd a sablonra ecsettel felhordták a speciális folyékony pasztát. Az így felkerült kémiai anyag kis idő elteltével a perforációk mentén beleégette az alváz fémszerkezetébe a szám,- és betűsort.

Forrás:police.hu

Forrás:police.hu

Forrás:police.hu

A mélyen beégett egyedi azonosítót egy kártyára vezették fel, amit a kerékpár-tulajdonosok is megkaptak.

A rendőrök az adatokat a tulajdonos nevéhez és lakcíméhez is hozzárendelik, majd - az e célból kialakított - rendőrségi adattárolóban regisztrálják. A kerékpár fémvázába égetett azonosító roncsolásos eljárás nélkül nem lehet eltávolítani.

Az egyedi azonosító szabad szemmel jóformán nem látható, esztétikai deformálódást nem eredményez, azonban UV lámpa segítségével tisztán leolvasható.

A program kora estig tartott és egy nap alatt 186 kerékpárt regisztráltak a Győri Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai.


police.hu

Hozzászólások