Keresés
-18O
Győr
2019.06.18., kedd (Arnold, Levente)

Kerékpárokat jelöltek a Győr Plázában - videóval

Offmedia- 2016.10.24. 09:49
448
A Győri Rendőrkapitányság újabb helyszínen folytatta kerékpár regisztrációs programját.

Az V. Személy- Vagyonvédelmi és Biztonságtechnikai bemutató keretein belül - 2016. október 21-22-én – a kerékpárok regisztrációjára is lehetőség nyílt Győrben.

A program bűnmegelőzési célokat szolgált. A kerékpárok azonosíthatóságával csökkenthető a lopások száma, és az egyedi azonosító segít a bűncselekmények felderítésében.

A kétkerekűek megjelölése során egy perforált szám- és betűkombinációkból álló sablont ragasztanak fel a kerékpár alvázára, majd ecsettel egy speciális folyékony pasztát hordanak fel. Az eljárás végén a felkent kémiai anyag, a perforációk mentén beleég az alváz fémszerkezetébe, és létrejön az azonosító jel. A  fémvázába égetett karaktersorozatot csak roncsolással lehet eltávolítani, mely szabad szemmel alig látható, azonban UV lámpa segítségével leolvasható - írja a rendőrség a honlapján.

Az alváz fémszerkezetébe beégett egyedi azonosítót kártyára vezetik fel, mely tartalmazza a tulajdonos nevét és lakcímét. A rendőrök az azonításra alkalmas adatokat rendőrségi adattárolóban regisztrálják.

A regisztrációt a Győri Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai végezték.

Hozzászólások