Keresés
-18O
Győr
2019.06.18., kedd (Arnold, Levente)

Kerékpárokat jelöltek és határvadászokat toboroztak

Offmedia- 2016.09.11. 12:30
1118
A Győri Rendőrkapitányság folytatta kerékpárjelölő programját, melyhez csatlakozott Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság határvadász toborzó csoportja is.

A Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával – 2016. szeptember 10-én 9 és 17 óra között – Győrött a Megyeház téren folytatódott a Győri Rendőrkapitányság szervezésében a nagysikerű kerékpárjelölő program, ahol ingyenesen lehetett regisztrálni a kerékpárok azonosítására alkalmas adatait egy központi adattárba. A kétkereküek nyilvántartásba vételekor adatlap kerül kitöltésre, amelyhez szükség van személyazonosításra alkalmas (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél, diákigazolvány) okmányra.

A kerékpárok jelölése egyszerűen történt. A számokból és betűkből álló sablont felragasztották az alvázra, majd ecsettel festették rá a különleges folyékony anyagot, amely az alvázba égette bele az azonosító adatokat. Az adatokat egy kártyára vezették fel, amit a bicikli gazdája átvehetett.

A sikeres kerékpár regisztrációs programsorozat remek alkalmat teremtett arra, hogy a megyei rendőr-főkapitányság folytassa határvadász toborzását a Készenléti Rendőrség határvadász századainak létszámbővítésére.

A toborzócsoport állandó résztvevőin túl, a rendezvényen megjelent a rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatának vezetője is, aki hasznos tanácsokkal látta el az érdeklődőket a jelentkezés feltételeiről, a szolgálatteljesítésről, a juttatásokról és a rendőri hívatással járó kötelezettségekről.

Győr-Moson Megyei Rendőr-főkapitányság a közeljövőben mindkét programsorozatát folytatja a megye több rendezvényén.

Hozzászólások