Keresés
-18O
Győr
2020.08.09., vasárnap (Emőd)

Kerékpárosokat és autósokat ellenőriztek Győrben

Offmedia- 2017.02.08. 17:02
598
A rendőrök prevenciós céllal járták be a korábbi közlekedési balesetek helyszíneit.

A rendőrök az autóval és a kétkerekűvel közlekedőket egyaránt érintő akciót szerveztek és prevenciós céllal bejárták a korábbi balesetek helyszíneit 2017. február 7-én.

A sofőrök esetében az ittas vezetés visszaszorítása, ellenőrzése volt a cél, ezért kiemelt figyelmet fordítottak a szeszesital, valamint a vezetési képességre hátrányosan ható szerek befolyása alatt álló vezetők kiszűrésére. A ,,Finn módszert” alkalmazták, így egy-egy ittasság ellenőrzés mindössze néhány másodpercet vett igénybe és a negatív eredmény után a gépkocsivezetők késedelem nélkül folytathatták útjukat.

Forrás:police.hu

Az akció másik célja az volt, hogy a balesetek megelőzése érdekében felhívják a biciklisek figyelmét a közlekedési szabályok betartására, a kötelező felszerelési tartozékok fontosságára, valamint a látás és láthatóság kiemelt szerepére a megváltozott időjárási- és útviszonyok mellett.

Amennyiben az intézkedések során a rendőrök kisebb hiányosságokat tapasztaltak, akkor helyszíni bírság vagy feljelentés helyett figyelmeztették, hasznos tanácsokkal és ajándékokkal látták el a közlekedőket. A prevenciós célú ellenőrzések a megye közútjain a jövőben is folytatódnak.

Hozzászólások