Keresés
-18O
Győr
2020.07.09., csütörtök (Lukrécia)

Két árva lakat maradt a győri szerelmesek hídján - fotó

Gyurina Zsolt- 2017.07.26. 13:22
2517
Szerda délben a győri útkezelő tehermentesítette a révfalusi híd korlátját, megelőzendő annak további rozsdásodását.
Több helyet is kitüntettek a győri, vagy a nálunk járó párok arra, hogy odazárt lakatokkal fejezzék ki az egymás iránt érzett szerelmüket.

Az egyik ilyen a révfalusi híd Radó-sziget felé néző korlátja - volt.


Ma délben ugyanis - ahogy azt korábban már rebesgették - levágták a lakatokat, minden bizonnyal a hivatalos szervek. Bizonyára azért, hogy ne rongálják tovább a korlátot. Ott jártunkkor már csak két árva lakatot találtunk - nem tudni, az utolsó mohikánok hogyan úszták meg a tisztogatást. Volt, nincs szerelemlakat a hídon, más helyet kell választani a boldogságban úszó pároknak. Vagy visszatérhetnek még valaha a hídra a jelképek?

Telefonon beszéltünk a győri útkezelő szóvivőjével, Máthé-Tóth Péterrel, aki elmondta, hogy szükséges volt a lakatok eltávolítása.

"Ezek a lakatok erős korrodáló hatásúak, ráadásul a híd nemrégiben volt felújítva, így jobbnak láttuk, ha megelőzzük, hogy a korlát tovább sérüljön - mondta el Máthé-Tóth Péter az OFF médiának. - Egyben jeleztük a város vezetésének, hogy érdemes lenne újabb olyan helyeket kialakítani Győrben, ahová a szerelmesek szabályosan elhelyezhetik ezeket a lakatokat, mivel a korábban kialakított helyek már megteltek. Például a Dunakapu tér is szóba jöhet."

ILYEN VOLT:

ILYEN LETT:
Forrás:OFF média/Varga Bianka
Forrás:OFF média/Varga Bianka

Hozzászólások