Keresés
-18O
Győr
2021.03.02., kedd (Lujza)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Két óvodáját és egy bölcsődéjét is fejleszti a győri önkormányzat

Két óvodáját és egy bölcsődéjét is fejleszti a győri önkormányzat

MTI- 2016.10.21. 09:13
810
Több mint 950 millió forintból fejleszti két óvodáját és egy bölcsődéjét a győri önkormányzat, a 21. századnak megfelelő, minőségi nevelő-oktató munkához szükséges környezet kialakítását a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program biztosítja.
Erzsébet ligeti óvoda
Forrás:Google maps

A közlemény szerint az Erzsébet ligeti óvodában felújítják a villamos hálózatot és burkolatot cserélnek. Akadálymentesítik az épületet, valamint új bútorokat és fejlesztő eszközöket szereznek be. A meglévő épületrészt kétszintes szárnnyal bővítik, ahol egyebek mellett négy foglalkoztatószobát, öltözőt, vizesblokkot, orvosi szobát és liftet alakítanak ki. A légtér emelésével átalakítják a tornaszobát, valamint új játszóeszközöket helyeznek el az udvaron, amelyet füvesítenek. Egyéni fejlesztőszobákat is létrehoznak, ahol a speciális, egyéni foglalkozások hatékonyabbak lehetnek. A fejlesztés jövő szeptember végére fejeződik be.

A Szövetség utcai Bóbita tagóvodát szintén felújítják, itt is funkcionális átalakításokat végeznek, valamint új szárnnyal bővítik, ahol aula, tornaszoba, egyéni fejlesztőszoba, iroda és a szülői fogadó kap helyet. Az egész épületet akadálymentesítik, bútorokat és fejlesztőeszközöket szereznek be. Ez a beruházás is a jövő év szeptemberének végére zárul le. 

A Báthory utcai bölcsődét 545 négyzetméteren felújítják, 298 négyzetméteren pedig átalakítják. A munkálatok során kicserélik a hőszigetelést a homlokzaton, szigetelik a lapos tetőt és új nyílászárókat építenek be. Új mellékhelyiségeket, pelenkázót és zuhanyzót alakítanak ki, valamint akadálymentesítik az épületet. Új eszközöket is beszereznek, amelyek a mozgáskultúrát, az értelmi képességeket, a kreativitást és az ábrázoló tevékenységet fejlesztik, valamint a természeti, emberi és tárgyi környezet megismerését segítik elő. A fejlesztés a jövő év elején fejeződik be.

Hozzászólások