Keresés
-18O
Győr
2019.06.19., szerda (Gyárfás)

Kétarcú Ifjúság körút

Offmedia- 2016.10.01. 11:07
2496
Jó szokásunkhoz híven, most is jártuk a várost...

Nap mint nap elmegyünk mellette, mondhatjuk természetes lett, hogy a panelházak oldalában kiskerteket találunk, amelyek bizony nem a csipszes zacskókból és a csikkekből nőttek ki, hanem a helyiek gondoskodásából...

Egy győri tudja, hogy milyen győrinek lenni!

Heti riportjaink a "randomtémázgatások" meglepetését hordozzák magában, ugyanis a mostani témánk is teljesen más kérdéskört feszeget, mint azt eredetileg terveztük.

Az adyvárosi utcákat járva botlottunk bele az Ifjúság körúti nyugdíjasok egy csoportjába, akik kedvesen elmesélték nekünk, hogy a lépcsőházak előtti kiskertek az Ő szeretetükből virágoznak! De csak az övékéből, ugyanis ha rajtuk kívül senki nem gondozná a területet, akkor ezek a részek csúnya képet festenének, az amúgy sem makulátlan adyvárosi összképbe. 

A helyiek elárulták, hogy a kertek rendbetartása sok időt vesz igénybe, de a munkát muszáj megcsinálni, hiszen így tarthatják fenn a rendet. A riportban szereplő két hölgy - nem tudjuk miért, de nem vállalták nevüket -, szabadidejükben lelkesen szépítgetik a bejáratok előtti kerteket, de sok bosszúságot okoz nekik, hogy a járókelők fittyet hányva szemetelnek a füves részekre. Ezenkívül arról is beszámoltak, hogy egyes adyvárosi területek el vannak hanyagolva és sokkal több odafigyelést érdemelnének, mint amit most kapnak. Vagy legalább annyit, mint a többi...


A riportot maga a spontaneitás szülte, hiszen ha már a kezünkben egy kamera, és mégis csak Győrt próbáljuk meg közelebb hozni a győriekhez, akkor hadd szóljon!

Hozzászólások