Keresés
-18O
Győr
2020.12.03., csütörtök (Ferenc, Olívia)

Kétszer karambolozott, jogsija soha nem volt.

Offmedia- 2017.08.07. 10:29
999
A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy győri férfi ellen aki kétszer okozott balesetet, és mindkét esetben a testvére adatait adta meg az intézkedő rendőröknek, így az eljárások a testvére ellen indultak.
A 34 éves férfi soha nem szerzett jogosítványt, ennek ellenére volt gépkocsija, és azzal rendszeresen közlekedett is. 2016. július 18-án is az autóját vezette egy Győr környéki településen, amikor személyi sérüléssel járó balesetet okozott. Mivel vezetői engedélye nem volt és a gépkocsin nem volt érvényes felelősségbiztosítás, az intézkedő járőröknek a férfi azt mondta, hogy az iratai nincsenek nála, majd testvére személyi adatait adta meg sajátjaként. Így a baleset és a biztosítás hiánya miatti eljárások a testvére ellen indultak meg, aki nem értette, miért érkezett a nevére büntetésről szóló határozat. Panasszal élt a döntés ellen, így derült ki, hogy a testvére visszaélt az adataival.

Forrás:Illusztráció
Az elkövető 2016. december 17- én ismét anyagi kárral járó balesetet okozott Győr belterületén, és újra a testvére adataival igazolta magát a rendőröknek, akik így megint a testvér nevére állították ki a helyszíni bírságról szóló nyomtatványt. A rendőrök a kapitányságra visszaérve ellenőrizték az adatokat, és megállapították, hogy a férfi hamis adatokkal igazolta magát.

A balesetek miatt a hatóságok külön eljárásokat folytattak a férfi ellen.

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség pedig hamis vád bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat ellene, amiért a testvére adatait használta fel, és az ő nevében írta alá az eljárásokban keletkezett közokiratokat.

Hozzászólások