Keresés
-18O
Győr
2021.01.15., péntek (Lóránt, Loránd)

Kinyit az Aranypart II. szabadstrand!

Offmedia- 2017.08.14. 14:26
794
A GYŐR-SZOL Zrt. tájékoztatja az érdeklődőket, hogy a korábbi zárva tartást követően 2017. augusztus 15-én, kedden 8 órakor újra kinyit az Aranypart II. szabadstrand.
A nyitást megelőző előkészítő munkálatok részeként a GYŐR-SZOL Zrt. koordinálásában újra kihelyezték a víz mélységét jelző bójákat, valamint a helyszínre szállították az életmentéshez szükséges csónakot. Az Aranypart I. és II. szabadstrandokon 8 és 20 óra között mentőőr felügyeli a területet, emellett fürdőház, illemhely, zuhanyzó és öltöző teszi kellemesebbé a kikapcsolódást.

Az üzemeltető felhívja a figyelmet, hogy az Aranypart II. szabadstrand napozó területe mögötti részen rendezvény utómunkái zajlanak, ott járművek forgalmára és ebből eredő hatásokra lehet számítani. A szabadstrand igénybe vétele saját felelősségre történik.

A szabadstrand házirendje a biztonság érdekében előírja, hogy a szabadstrandra tilos motorkerékpárral és gépkocsival behajtani, illetve oda kutyát bevinni. Nem szabad tüzet gyújtani és üveget a vízbe vinni. A fürdőzőkre és a napozókra nézve veszélyes lehet a vízparton hagyott horog, ezért a szabadstrandok területén a horgászás is tilos.

Fürödni tilos
Vannak a városban olyan vízterületek, ahol nem biztonságos a vízben tartózkodás, ezért Győr Megyei Jogú Város Jegyzőjének kiadott 19456-7/2008. számú jegyzői határozatának értelmében tilos fürödni az adyvárosi tározótóban, a József Attila-lakótelep területén létesített kettő tározótóban, az Iparcsatorna teljes hosszában, a Rába folyó mindkét felén, a bácsai vízáteresztő zsilip környékén (Holt-Duna-ágban), a pinnyédi híd győri hídfőjénél, a püspökerdei átvágás teljes hosszában, Győr-Újvárosban a Mákos-dűlői volt kavicsbányában, Győr-Gyirmóton a Marcalban, a bácsai bányagödrökben, a Holt-Marcalban (rabkerti tóban) és a győrszentiváni volt szabadstrandon. A Kovalter pihenőpark területe kizárólag napozásra használható.


Hozzászólások