Keresés
-18O
Győr
2021.01.18., hétfő (Piroska)

Környezettudatosságra hívják fel a figyelmet a Batthyány parkban

Erdélyi József Attila- 2016.10.04. 10:54
476
A Batthyány téri parkban rendezik a XX. Erdők hete „Csak a lábnyomodat hagyd az erdőben!” című győri programjait, ahol az általános iskolás osztályoknak oktatják a helyes környezetóvó magatartást.

Forrás:Google maps

Október 7-én pénteken, a  Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. a Ravazdi Erdészeti Erdei Iskolája és a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Kara által közösen szervezett és működtetett erdőpedagógia munkacsoport a Batthyány parkba hívja a helyi általános iskolás osztályokat, hogy egy játékos program keretében megismerjék a természetben való helyes viselkedés legfontosabb szabályait - írja a Győr Plusz.

Az akció célja, hogy a gyerekek képesek legyen az erdőkben a klímaváltozás miatt egyre gyakoribban bekövetkező erdőtüzek megelőzésére, az erdei életközösségek megóvására, illetve a környezetóvó természetjárás megvalósítására.

A Batthyány parkban egy több állomásból álló tanösvényt alakítanak ki. Az egyes állomások feladatait a Ravazdi Erdészeti Erdei Iskola programvezetői és az Apáczai Kar Erdőpedagógia projektjében résztvevő tanító szakos hallgatók állították össze és vezetik – tájékoztatott a portált Lampert Bálint tanársegéd, a Kar Erdőpedagógia projektjének vezetője.

Forrás: Győr+

Hozzászólások