Keresés
-18O
Győr
2019.06.18., kedd (Arnold, Levente)

Korszerűsítik a Tihanyi úti rendelőt

Offmedia- 2016.10.24. 10:12
842
Rövidesen megkezdődhet a Tihanyi Árpád úti rendelőintézet komplex felújítása, az eredményes közbeszerzési eljárást követően megkötötték a szerződést a kivitelezővel – tájékoztatta a Győr Pluszt dr. Somogyi Tivadar alpolgármester.

Az alpolgármester azt is elmondta: a földszinten lévő gyermekorvosi rendelőt  a jelenlegi előírásoknak megfelelően felújítják.

Az emeleti orvosi rendelőkben külön bejáratú vizsgálóhelyeket alakítanak ki. A fogorvosi és fogászati röntgent felújítják. Az épületben kialakítanak akadálymentes mosdót, orvosi pihenőt és s veszélyeshulladék-tárolót is.

Forrás:Google maps

Teljesen felújítják a gépészetet és villamos hálózatot, s új szellőztető rendszert alakítanak ki. A lapos tetőn elhelyezett napelemek közbeiktatásával hasznosítják a megújuló energiát - írja a lap.

Július végétől az épületben praktizáló felnőtt háziorvosokat a Zrínyi utcai kórház egyik üres épületébe költöztették a felújítás idejére.  Az épületben hat orvosi rendelő, várók, raktárak, vizesblokkok állnak az orvosok és betegeik rendelkezésére. A védőnők átmenetileg a Sport utcai rendelőben dolgoznak.

A Tihanyi Árpád úton a fogorvosi röntgen szünetel, helyette a Mécs László utcai és az Árpád úti röntgenek várják a betegeket.

A házi gyermekorvosok és fogorvosok jelenleg is a Tihanyi Árpád úton rendelnek, ők az épületben maradnak.

A rendelő felújítási programja sok olyan megoldást tartalmaz, amely hosszú távon biztosítja majd a legkorszerűbb betegellátáshoz szükséges infrastrukturális hátteret – ígérte az alpolgármester, majd hozzátette: Eredeti terveikben a betegek és orvosok számára is elfogadhatóbb, rövidebb kivitelezési időszakkal számoltak. Sajnos a támogatási szerződést tőlünk független okok miatt még nem tudtuk aláírni – tájékoztatott dr. Somogyi Tivadar, aki megköszönte a lakosság és az ott dolgozó munkatársak megértő türelmét.

Győr+ alapján

Hozzászólások