Keresés
-18O
Győr
2019.06.19., szerda (Gyárfás)

Krisztián ingyen hajvágást kínál a rászorulóknak!

Erdélyi József Attila- 2016.12.08. 16:45
11850
A 24 éves győri Mikó Krisztián rendszeresen segít a rászorulókon ruhákkal és meleg étellel is.

A világ még nem érett meg a pusztulásra! Legalábbis, ha a győri Mikó Krisztiánon múlik, akkor biztos, hogy nem!


Mikó Krisztián 12 órás munkarendben dolgozik, emellett családapa is, de mindig szakít időt a jótékonykodásra.

Néhány nappal ezelőtt lettünk figyelmesek egy felhívásra, amit Krisztián tett közzé az interneten. A srác ingyen hajvágást kínál a hajléktalanoknak és a rászorulóknak. A szép gesztust mi is nagyra becsüljük, ezért megkerestünk Krisztiánt, hogy meséljen nekünk magáról és az akciójáról…

Krisztiánnal a győri vásárcsarnoknál találkoztam egy előre megbeszélt időpontban. Amikor összefutottam vele, egy nagy fekete zsákot cipelt a hátán. A bemutatkozás után rögtön szóba került a zsák, és mint kiderült, meleg ruhák vannak benne. Egy hajléktalannak vitte őket. Krisztián nem először gondol a rászorulókra, hiszen rendszeresen visz holmikat a kórházba is, felesége pedig mindig úgy főz, hogy jusson elég étel a hajléktalanoknak is.

Sajnos, nem találtuk meg azt a személyt, akinek Krisztián eredetileg szánta volna a téli ruhákat. A holmik, azonban így sem maradtak gazdátlanul, hiszen pár perc múlva botlottunk bele egy kedves párba, akiket a srác rögtön megállított és nekik ajándékozta a ruhákat. Valljuk be, a vásárcsarnok körül mindig akad valaki, aki szívesen fogadja a felajánlásokat.

Krisztián egy termosznyi forró teát is adott a párnak.
Krisztián és felesége elmondása szerint, egyszerűen csak jól esik nekik, hogy segíthetnek másoknak, ezért is gondolta azt a fiú, hogy a hajvágással kicsit melegebbé tudja varázsolni az ünnepeket a rászorulóknak.

Az adományozás persze nekik sem könnyű, hiszen Krisztián 12 órás munkarendben dolgozik, illetve van egy kisfiúk is, de időt és energiát nem spórolva segítenek ott, ahol kell! A hobbifodrászként is tevékenykedő fiút, bárki felkeresheti a Facebook-on vagy személyesen is beszélhet vele nyugodtan, ha felismeri az utcán.

Mikó Krisztián személyisége tiszteletreméltó és példával járhat el minden korosztály előtt!
Van egy sztorid, amit szívesen elmesélnél nekünk? Írd meg Facebook oldalunkra vagy a gyor@offmedia.hu e-mail címre!Hozzászólások