Keresés
-18O
Győr
2020.08.05., szerda (Krisztina)

Különleges úszó szökőkút a Radó-sziget csúcsánál

Offmedia- 2017.06.28. 10:36
5641

Újabb látványos attrakcióval lesz gazdagabb Győr a Rába és a Mosoni Duna találkozásánál elhelyezett különleges, úszó szökőkúttal – jelentette be közös sajtótájékoztatón Fekete Dávid alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője, és Radnóti Ákos városüzemeltetésért is felelős alpolgármester.

A Radó-sziget csúcsánál kialakított szökőkút mintegy háromszáz négyzetméteres, legyező alakú vízfüggönyére képek, filmek vetíthetőek, így a folyópartokról élvezhetik a látványos attrakciót az arra járó győriek és turisták.

A kivitelezést a GYŐR-SZOL Zrt. koordinálja, az úszó szökőkút üzemeletetésének és karbantartásának feladatait is a közszolgáltató végzi.

A szökőkút az EYOF megnyitásáig elkészül.


A szökőkút egy úszóművön kap helyet. Az úszómű rozsdamentes szerkezetű, egyedi kialakítású, 19 m2 alapterületű, a megfelelő rögzítést, és egyben a vízszintingadozást is követő lehorgonyzó rendszer, az esztétikai szempontból megfelelő vízképet szökőkútfúvókák, a fúvókák működéséhez szükséges vízmennyiséget és nyomást speciális csőszivattyúk biztosítják, a vízképeket vízalatti LED lámpatestek világítják meg. A vetítést a parton elhelyezett, speciális vízmentes házban lévő projektor és médialejátszó egység, a zenei aláfestést ugyancsak a parton elhelyezett hangfalak biztosítják. 

További részletek ITT!

Hozzászólások