Keresés
-18O
Győr
2021.02.26., péntek (Edina)

Leállt a távfűtés

Offmedia- 2017.05.03. 10:04
1645
A következő napokban az előrejelzések szerint a napi átlaghőmérséklet meghaladja a +12 Celsius fokot, így nem indokolt a lakások fűtése.

A GYŐR-SZOL Zrt. Távhőszolgáltatási Igazgatósága a kedvező meteorológiai előrejelzéseket figyelembe véve május 2-án napközben leállította az általános távhőszolgáltatást a város területén. A következő napokban az előrejelzések szerint a napi átlaghőmérséklet meghaladja a +12 Celsius fokot, így nem indokolt a lakások fűtése.


A szolgáltató a vonatkozó jogszabályok értelmében május 15-ig a felhasználók rendelkezésére áll, így egyrészt, ha hidegebbre fordulna az idő, bármikor újra felmelegedhetnek a radiátorok, másrészt azokban a lakóépületekben, intézményekben (elsősorban bölcsődékben, óvodákban, idősotthonokban), amelyekben ezt kérik, továbbra is biztosítja a távfűtést. A társasházak esetében az általánostól eltérő fűtést (indítást, leállítást) a lakóközösség közös képviselője írásban kezdeményezheti, és erre akkor kerül sor, ha a hőközpontról vagy a hőközponton belül külön hőmennyiségmérővel mért fűtési hőcserélő blokkról ellátott felhasználók legalább 70 százaléka ezt kéri.

Hozzászólások