Keresés
-18O
Győr
2020.09.27., vasárnap (Adalbert)

Lomtalanítás helyett: kihelyezett hulladékgyűjtés szombaton

Offmedia- 2017.04.06. 13:44
2596
A szelektív hulladékot a Kovács Margit iskola udvarára vihetjük el.
Az elmúlt évek sikeres kezdeményezésének folytatásaként ismét kihelyezett szelektív hulladékgyűjtő pontokat működtet a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (GYHG).

Idén első alkalommal - Marcalváros önkormányzati képviselőjével, Borsi Róberttel egyeztetve -  2017. április 8-án lesz lehetőség elhelyezni a feleslegessé vált holmikat Győrben, a Kovács Margit Általános és Szakképző Iskola udvarán, a Répce utca 2. szám alatt.

A helyszínt autóval a Mónus Illés utca felől lehet megközelíteni. A környéken lakók a hulladékudvarokra vonatkozó szabályok szerint, szétválogatva szállíthatnak be hulladékot.

A gyűjtőpont április 8-án, szombaton reggel 8 órától 16 óráig lesz nyitva.

Forrás:gyhg.hu
Elhelyezhetők itt elektronikai, fém, papír, műanyag hulladékok, nyesedék, építési törmelék, csomagoló anyagok, bútorok, berendezési tárgyak - a veszélyes hulladéknak számító anyagok kivételével.

A hulladék lerakására a győri lakosok, a Győrben szemétszállítási díjat fizetők jogosultak. Jogosultságukat igazolhatják a hulladékszállítási díj befizetéséről szóló számlával, akiknek pedig ilyen nincs – mert a társasház közösen fizet -, a korábban kiadott Győr Kártyával vagy lakcímkártyával illetve személyigazolvánnyal érkezzen.

A kihelyezett szelektív hulladékgyűjtés a rendőrség és a közterület felügyelet kiemelt biztosítása mellett zajlik.

Győrben 2010-ben megszűnt a korábbi, hagyományos lomtalanítás, ennek helyettesítése a kihelyezett szelektív hulladékgyűtés - egy régebben írt cikkünkből minden kiderül.

Hozzászólások