Keresés
-18O
Győr
2019.05.20., hétfő (Bernát, Felícia)

Lopott Cadillac buktatta le a győri autótolvajokat

Offmedia- 2016.09.21. 11:47
1543
Méregdrága, lízingcsalással szerzett és lopott autókat találtak egy győri családi ház udvarán. Tizenegy férfit és egy nőt vádolnak orgazdasággal. A rendőrség a nyomozást befejezte, az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Járási ügyészségnek megküldte.

2014. június 30-án érkezett a bejelentés a rendőrségre, hogy egy győri családi ház udvarán egy lopott Cadillac áll. Amikor a rendőrök kiérkeztek és átvizsgálták, megállapították, hogy a bejelentés helytálló, az autó alvázszámát "erőszakos úton" megváltoztatták. Az autót már keresték a budapesti rendőrök - közölte a rendőrség a honlapján.


Gyanúsítottként, azonnal kihallgattak három férfit és lefoglaltak négy drága autót: egy Volkswagent, egy Volvót, egy Peugeot-t, és egy BMW X5-t. A rendőrség megállapította, hogy az autók bűncselekményből származtak, több hazai és nemzetközi körözés alatt állt, lízingcsalás és lopás miatt.

A bűnözők hamisított külföldi hatósági engedélyekkel helyezték forgalomba az országban. Emellett az is kiderült, hogy az adásvételi szerződések sem voltak eredetiek. A szakértői vizsgálatok megállapították, hogy az összes autó alvázszámát "erőszakos módszerekkel" változtatták meg.

A győri rendőrök négy középkorú, nyergesújfalusi férfit orgazdasággal és közokirat-hamisítással, valamint hamis magánokirat felhasználásával vádoltak meg. Ezenkívül egy 40 éves győri lakost orgazdasággal, egy 33 éves abdai, egy 41 éves győri, egy 50 éves budapesti és egy 37 éves vépi férfit orgazdasággal és közokirat-hamisítással, egy 55 éves szombathelyit és egy 25 éves győrit közokirat-hamisítással, illetve egy 42 éves abdai nő ellen hamis magánokirat felhasználása miatt nyomoztak.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Járási ügyészségnek megküldte.


Hozzászólások