Keresés
-18O
Győr
2021.01.24., vasárnap (Timót)

A háttérben működnek, de még mindig aktív a Kísérőt Kérek csoport

Erdélyi József Attila- 2016.10.09. 14:29
3880
Több mint fél éve telt el azóta, hogy a győri srácok összefogtak és úgy döntöttek, hogy megvédik a helyi fiatalokat.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a városban létrejött egy olyan helyi csoport, amely az emberek védelmére szolgál. Pontosabban arra, hogy aki nem érzi magát teljesen biztonságban az utcákon, az nyugodt szívvel kérhet maga mellé kísérőt, így nem kell attól tartania, hogy bármilyen atrocitás éri.

A kísérő személyek egytől egyig otthon vannak az önvédelemben. (b-j: Dr.Horváth-Budai Máté és Szemeti Mátyás)

A csoport még mindig aktív:

Szemeti Mátyás, a győri srác kezdeményezésének köszönhető az, hogy több mint fél évvel ezelőtt létrejött a "Kísérőt kérek" csoport, ahol bárki kérhet maga mellé egy derék fiút, aki elkíséri A-ból B-be.

A kezdeti népszerűség a helyi médiumoknak is köszönhető, akik felfigyeltek a csoport működésére, így rengetegen csatlakoztak a társasághoz. A srácok szabadidejüket nem sajnálva, akár az éjjeli órákban is védelmet biztosítottak annak, aki élt a szolgáltatással.

A mai napig kérhetünk kísérőt magunk mellé, hiszen a csoport aktív, habár a kérések száma csökkent az utóbbi időben. A csoport máig aktívan,bár a háttérben működik. Több ember van,akiknek rendszeresen,meghatározott időközönként nyújtunk segítséget. Az utóbbi időben az „alkalmi” kérések száma nagyon leredukálódott,csak elvétve kapunk felkérést új,vagy régi,de nem rendszeresen védett személytől - mesélte nekünk Szemeti Mátyás, a csoport létrehozója.

Érdekességképp meg kell jegyeznünk azt, hogy a csoport történetében nem volt még példa arra, hogy valamelyik akció során tettlegességig fajultak volna a dolgok. Tehát összességében elmondhatjuk azt a csoportról, hogy 100 százalékban sikerült a kísérni kívánt személy biztonságát megóvni. Mivel a kezdeményezés híre nemcsak Győrben, hanem az országban is futótűzként terjedt, a tagok bővíteni is kívánták a szolgáltatást, ámde ez nem olyan egyszerű feladat.

Szerencsére még nem volt példa afférra, talán az egyetlen soron kívüli eseményként azt említeném meg, amikor pár hete megpróbáltuk megalapozni és felépíteni a csoport sémáját egy budapesti csapatra is, de a távolság (ami nagyrészt az új emberek „felvétele” miatt jelent problémát), a tevékenységünkre való igény hiánya, az ismeretlenségünk, és többek közt a jelenlegi munkám sajnos együttesen közrejátszanak abban,hogy Pesten (még) nem elérhető ez a fajta tevékenység - mondta Mátyás.

Természetesen ameddig igény van ránk,próbáljuk ezeket kielégíteni,és teljesíteni minden kérést amivel megkeresnek minket, az utóbbi időben nem csak kísérés formájában,de más, fenyegetettséget eredményező szituáció esetére is előzetesen felajánlottam a segítségem - tette hozzá.

A csoport működéséről ITT olvashatsz bővebben!


Hozzászólások