Keresés
-18O
Győr
2019.06.19., szerda (Gyárfás)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Majdnem a gyerekekre omlott a fal a frissen felújított győri evangélikus óvodában

Majdnem a gyerekekre omlott a fal a frissen felújított győri evangélikus óvodában

Offmedia- 2017.02.01. 13:35
11077
Az eset kivizsgálása még tart, az intézmény vezetői később közleményt adnak ki
Egy infót kapott szerkesztőségünk, amely szerint a győri evangélikus óvodában múlt csütörtökön majdnem ráomlott a fal a gyerekekre, és csak a szerencsén múlott, hogy nem sérült meg senki.

A Péterfy Sándor utcában található evangélikus-sziget felújításnak első állomásaként tavaly júniusban adták át a megszépült óvodát. Az átadáskor készült tudósítások hírül adták, hogy az Insula Lutherana épületegyüttesben az új óvodai rész 582 négyzetmétert, míg az átalakított konvent rész 285 négyzetmétert foglal el. A földszinten kettő, míg az emeleten három csoportszoba, mosdók, illetve tornaszoba kapott helyet. Az Európában egyedülálló, evangélikus-szigetként emlegetett épületegyüttes (ennek része az óvoda) megújítását a magyar kormány 4,7 milliárd forinttal támogatta, az óvoda felújítása 349 millió forint volt. A kivitelezést a West Hungária Bau és alvállalkozói végezték.

A hozzánk eljutott beszámoló szerint az egyik csoportban majdnem ráomlott a fal a gyerekekre, és beton ömlött a terembe. A mennyezet megrepedt, a teremben lévő galéria megrogyott, kevésen múlott, hogy nem zuhant a gyerekekre. Szerencsére éppen a helyiség túlsó végében foglalkoztak velük, és egy szekrény is útját állta a törmelékeknek, így senki nem sérült meg. Az ijedtség viszont annál nagyobb volt. Állítólag a régi épületre építették rá az újat, a falak nem bírták a terhelést, a beomlott fal túloldalára ömlő beton súlyától egyszerűen leomlott a régi téglafal.

Az intézmény vezetősége a beszámoló alapján nem a legszerencsésebben kezelte a helyzetet. Szerették volna, ha a szülők és a gyerekek nem beszélnek az esetről, mondván, rossz fényt vetne az egyházmegyére, az óvodára, a városra és nem utolsó sorban a kivitelezőkre. Pár szülő készített a telefonjával képet az állapotokról, de azokat kitöröltették velük.

Kerestük kérdéseinkkel az intézmény vezetőjét, Csorba Jánost, a Győri Evangélikus Egyházközség igazgató lelkészét, aki annyit árult el nekünk, hogy az eset kivizsgálása még tart, amint ennek eredménye megszületik, sajtóközleménnyel állnak a nyilvánosság elé. A West Hungária Bau részéről Kassainé Kirchner Gabriella létesítményfelelőshöz irányítottak minket, aki elmondta, hogy a holnapi nap folyamán tud válaszolni a kérdéseinkre.


Hozzászólások