Keresés
-18O
Győr
2019.06.18., kedd (Arnold, Levente)

Már a vámosszabadiak is szenvednek a barna víztől

Offmedia- 2016.09.20. 12:50
520
Korábban beszámoltunk róla, hogy Győrszentivánon elszíneződött a víz, ami sok bosszúságot okoz a helyieknek és rendkívül nehézkessé teszi a mindennapos használatát a víznek. A jelenség, már Vámosszabadin is felütötte a fejét.

Olvasói üzenet érkezett a Kisalföldhöz, amelyből megtudhatjuk, hogy napok óta Vámosszabadin is barna, üledékes víz folyik a csapból.

Forrás:Az olvasói fotó a Kisalföldhöz érkezett

„Nemcsak Győrszentivánon, napok óta Vámosszabadin is barna, üledékes az ivóvíz, le is fotóztam. A szolgáltató semmi tájékoztatást nem ad arról, mikorra várható normális víz a vezetékből."

A Pannon-Víztől a következő válasz érkezett laphoz:

„Vámosszabadi térségében az utóbbi napokban elszíneződött ivóvízzel találkozhattak fogyasztóink. A szentiváni esethez hasonlóan itt is a főnyomó-vezetékek belső lerakódásai okozták a panaszokat, csaknem háromszáz háztartásban.

A térségben – ellenőrzött körülmények közt – tűzcsapokat használtak az útépítési munkákhoz. Sajnos az óvatos tűzcsaphasználat is annyira felgyorsította a vízáramlást, hogy panaszok jelentkeztek. Az elszíneződött víz nemkáros az egészségre, de kétségkívül megnehezíti az ivóvíz háztartási célú felhasználását.

A térség vízhálózat-öblítését azonnal megkezdtük, így hétfő délutántól egyre több helyen ismét a megszokott minőségű, színeződésmentes ivóvizet fogyaszthatják. Az öblítési munkákkal előreláthatólag szeptember 20., kedd délelőttre végzünk."

Hozzászólások