Keresés
-18O
Győr
2019.06.18., kedd (Arnold, Levente)

Másfél milliárdos támogatásból újulhat meg a Bécsi kapu tér

Offmedia- 2016.12.29. 14:12
2024
Az állami támogatás a Bécsi kapu tér felújítását, a Szauter Ferenc utca és az Ifjúság körút fejlesztését tartalmazza.

A térségben Győr kapta a legnagyobb támogatást, a Győr-Moson-Sopron megyének jutó összeg több mint felét - írja a Kisalföld.

Forrás:Erdős Peti

„Nagy örömmel tölt el, hogy az állam ismét támogatásra érdemesnek ítélte beruházási törekvéseinket, amely azt is jelzi, hogy a kormányzat egyetért Győr hosszú távú fejlesztési elképzeléseivel"
– fogalmazott Borkai Zsolt.

A polgármester szerint azért is fontos ez a támogatás, mert lehetővé teszi a Belváros rehabilitációjának folytatását, hiszen a Bécsi kapu tér megújításával nem csak a sétálóövezet, hanem a nemzetközi hírű Győrkőcfesztivál is tovább gyarapodhat.Az Ifjúság körút felújításának folytatása, a győriek rugalmas közlekedéséhez járulhat hozzá, míg a Szauter Ferenc utca fejlesztése megszüntetheti a temetők melletti dugókat, illetve könnyebbé teszi az ipar területek megközelítését.A három projekt összességében jó hatással lehet Győr életére, arról nem is beszélve, hogy a másfél milliárd forint fejlesztésre költhető pénz nem a város kasszáját terheli.

„A kormány elfogadta érveimet, amelyek a város és a térség kiegyensúlyozott fejlesztését szolgálják, és amelynek révén a lakótelepi környezet is tovább fejlődhet." - tette hozzá Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, győri országgyűlési képviselő.

A 2016. december 22-i Magyar Közlönyben megjelent 1818/2016. (XII. 22.) kormányhatározat több mint háromszáz önkormányzatnak biztosít jelentős hozzájárulást a fejlesztéseihez.

Hozzászólások