Keresés
-18O
Győr
2021.01.24., vasárnap (Timót)

Megharapta egy férfi a buszsofőrt Győrben - fotóval

Offmedia- 2017.07.24. 11:49
4375
A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 38 éves román állampolgárral szemben, aki 2016 novemberében bántalmazott egy buszsofőrt Győr egyik helyi járatán.
A vádirati tényállás szerint a vádlott 2016. november 25. napján késő este az egyik helyi járatú buszra a második ajtón próbált felszállni, ezért a buszsofőr megkérte, hogy az első ajtón szálljon fel és mutassa a jegyét. Mivel a menetjegyen lévő több lyuk miatt az egyértelműen érvénytelen volt, a buszsofőr felszólította a vádlottat egy új jegy vásárlására vagy a busz elhagyására.

A terhelt ezen feldühödött, benyúlt a vezető fülkébe és a buszsofőrt mellényénél fogva megrángatta, őt szembe köpte és obszcén szavakkal illette. Ekkor a buszsofőr a fülkéből kiszállva az ajtó felé mutatva próbálta elküldeni a vádlottat, aki előbb le akarta rángatni a buszsofőrt a buszról, majd a sértett felemelt kezének hüvelykujjába harapott, és azt addig nem is engedte el, míg mindketten le nem jutottak a buszról.

Forrás:ugyeszseg.hu
A vádlott ezt követően elfutott a helyszínről.

A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el az ujján, azonban a harapás alkalmas volt nyolc napon túl gyógyuló ín- vagy ízületi sérülés okozására is.

Az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja az elkövetőt. Az erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben akár 15 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Hozzászólások