Keresés
-18O
Győr
2020.09.20., vasárnap (Friderika)

Megnyílt a Plazma Pont Győrben

Offmedia- 2016.03.04. 00:59
847
Megnyílt az első megyei Plazma Pont, Győr belvárosában. Az egészségügyi központot az Árpád úton találjuk.

Forrás:gyorplusz.hu

A győri létesítmény a negyedik plazmagyűjtő hely az országban. A fővárosban kettő, Szegeden egy található. A vérplazmából orvosságokat állítanak elő, melyek általában súlyos és életveszélyes betegségek gyógyítását szolgálják.

„Azt gondolom, ha egy dinamikusan fejlődő városról beszélünk, márpedig Győr ebbe a kategóriába tartozik, akkor a gazdasági élet, a kulturális élet és a sport fejlesztése mellett, az egészségügy fejlesztése is nagyon fontos. Nagyon örülök annak, hogy a Plazma Pont Győrt választotta, a dunántúli régióban elsőként!” – mondta beszédében Simon Róbert Balázs, országgyűlési képviselő

„Számunkra az egészséges módra való nevelés nagyon fontos. A plazmaadóink többsége a fiatal korosztályból kerül ki, ezért ragyogó egyeteme miatt Győr kiváló alapot szolgáltat. Emellett sportolókat és egyesületeket is támogatunk, hogy ezzel is felhívjuk donoraink figyelmét az egészséges életmódra” – mondta dr. Szolnoky Miklós, a Plazmaszolgálat Kft. ügyvezető igazgatója.

A Plazma Pont és a Győri Audi ETO női kézilabdacsapata között egy megállapodás is született. A sportolók és a klub felhívja a figyelmet a plazmaadás fontosságára, és ha tehetik, Ők maguk is adakoznak majd.

A hivatalos megnyitó után, már minden 18 és 60 év közötti felnőttet várnak, akik egy alapos alkalmassági vizsgálat után szolgálhatják más ember gyógyulását!

gyorplusz.hu nyomán

Hozzászólások