Keresés
-18O
Győr
2019.06.18., kedd (Arnold, Levente)

Megosztja a győrieket a vákuumcsomagolásban eltemetett kismalac

Erdélyi József Attila- 2016.12.20. 14:54
3778
Enni vagy nem enni?

Olvasói fotó érkezett ma reggel szerkesztőségünkhöz a következő szöveggel:

Nem bírom a látványt! Valószínű, hogy idén is ez fog fogadni minket!

A képet egy győri bevásárlóközpontban készítették tavaly szilveszter előtt, és ahogy olvasónk is írta, minden bizonnyal idén is meg fognak telni az „M” betűs hipermarket fagyasztói a vákuumcsomagolásba zárt kismalacokkal.


Forrás:Olvasónk készítette

Kismalac vagy disznó?

Ne tessék félreérteni, nem vagyok vegetáriánus, sőt kimondottan szeretem a húst, de ez még nem azt jelenti, hogy direkt támogatnám a haszonállatok tömeges mészárlását. Pedig, jobban belegondolva, van benne ráció, hiszen az én hús iránti keresletemet is kielégítik a vágóhidak, a pénzem pedig őket. De most inkább vissza a kismalacokra…

A kép látványa egy kissé bizarr, pedig cseppet sem különbözik attól, mintha egy csirkét vagy pulykát látnánk a csomagolásban. A kedves történetek és a halomra feltöltött cuki videók a disznókról okozzák a megbotránkoztatást. Akit felzaklatott a kép látványa, az tegye a szívére a kezét és kérdezze meg magától:

Egy hosszú karaj látványa is ugyanezt a reakciót váltaná ki belőlem?Na ugye!

Miért éreznek sajnálatot a húsimádók is?


A fenti gondolathoz visszatérve - miszerint naponta látunk aranyos, háziállatnak nevelt malacokat - teljesen összezavarja egy húsimádó ízlelőbimbóit. Sőt, egyenesen ott tartunk, hogy nem is szívesen vennénk ki a fagyasztóból a megboldogult állatot, habár a szilveszteri menüben a sült malac szerepel.

A képen merengve az villant be, hogyha a csomagolást levesszük, a malac életre kel és visítva menekül, amerre lát.

Mit tegyünk?

Két dolog jöhet szóba: az egyik, hogy idén szilveszterkor nem eszünk malacot és éjfélkor koccintunk rájuk vagy az, ha becsukjuk a szemünket és lassan a bevásárlókocsiba helyezzük.

Plusz egy alternatíva: Menjünk oda a henteshez és mondjuk meg, hogy malacot szeretnénk vásárolni darabokban. Ahogy ezt eddig is tettük!


Neked mi a véleményed a képről? Írd meg nekünk bátran!

Hozzászólások

18+

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek MTTV. általrögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 évesElmúltam 18 éves