Keresés
-18O
Győr
2020.07.02., csütörtök (Ottó)

Megszépül Adyváros Felhője

Offmedia- 2017.04.25. 11:07
2299
A Szivárvány Óvoda és a Móra Ferenc Általános Iskola és Szakgimnázium közötti téren látható a pop art stílusú köztéri alkotás.

Arról, hogy csinosodik Adyváros, mostanában többször is hírt adtunk, emlékezzünk csak rá, hogy a Penny melletti tó szobrot kapott, megújul a sportpálya. Most azt jelentette be Radnóti Ákos, a körzet önkormányzati képviselője, hogy a Szivárvány Óvoda és a Móra Ferenc Általános Iskola és Szakgimnázium közötti téren található köztéri alkotás rekonstrukcióján van a sor. Bak Imre térplasztikája 1976-ban került a helyére, ráfér tehát a megszépülés.


A Munkácsy Mihály- és Kossuth-díjas festő, grafikus alkotása a Felhő címet kapta, ugyanis festett mozaikokból kirakott felhőt ábrázol. Pop art a stílusa, kicsit graffitire emlékeztet, Adyváros egyik jellegzetes műtárgya.

Radnóti Ákos elmondta, hogy három éve indult a város közterein található alkotások és szökőkutak megújulása, így került sor például az I. világháborús hősi emlékmű, a Vénusz-szobor, a Cziráky-emlékmű, a Megyeháza téri szökőkút és a Kuopió park csobogójának megszépülésére. Az alpolgármester hozzátette, hogy folytatódik a köztéri alkotások felújítása, a műveket pedig kamerákkal őrzik, nehogy kárt tegyenek bennük.

Hozzászólások