Keresés
-18O
Győr
2021.01.20., szerda (Fábián, Sebestyén)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Megszökött egy rab Győrben, miközben a bíróságra vitték - frissítve

Megszökött egy rab Győrben, miközben a bíróságra vitték - frissítve

Offmedia- 2017.09.12. 11:00
22634
Kedd délelőtt megszökött a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet egyik fogvatartottja a Győri Járásbíróságra történő előállítása közben - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.
A büntetés-végrehajtási intézet és a rendőrség azonnal megkezdte a 33 éves férfi felkutatását. A bv országos parancsnoksága belső vizsgálatot indított az ügyben.

Az elmúlt öt évben Magyarországon 12 fogvatartott szökött meg. Többségük a büntetés-végrehajtás munkáltatási programjának keretében külső helyszínen dolgozott, amikor engedély nélkül távozott.

FRISS (11.33):
Városszerte megállítják az autókat, főleg a sötétített üvegűeket, a rendőrök nagy erőkkel keresik a férfit. Úgy tudjuk, hogy erőszakos természetű. Fegyveres bűncselekményért ült, és egy másik ügyben várt az ítéletére, ezért szállították a járásbíróságra (Off Média).

Az őr a rab a tárgyalásra vártak az épület udvarán, és a rá vigyázó börtönőr dohányzott, valószínűleg egy pillanatra nem figyelt oda, a fogvatartott pedig egyelőre tisztázatlan módon kihúzta kezét a bilincsből - írja a Kisalföld.hu

A keresett személy, Zvezdovics Krisztián fotója (Police.hu):
Forrás:Police.hu

17.00: a győri bíróság közleménye:

A Győri Járásbíróság épületéből 2017. szeptember 12. napján megszökött a más ügyben jogerős büntetését töltő elítélt.


A bíróság jelenlegi információi szerint az erőszakos bűncselekmények miatt már jogerős büntetését töltő elítéltet a mai napon tanúként hallgatta ki a bíróság személyi szabadság megsértése miatt indult büntetőeljárásban.

A tárgyalást követően az elítélt a bíróság udvarán várakozott az őt kísérő börtönőrrel a rabszállító autóra.
Ekkor az őr mellett vezetőszáron és bilincsben várakozó, 30 év körüli férfi a bilincsből mindkét kezét kihúzta, majd az éppen lezáródó sorompó alatt elszaladt az épület udvaráról.

18:00: A keresett férfi rablás és több más bűncselekmény (például lopás) miatt tölti jogerős, 12 éves büntetését a sopronkőhidai fegyházban. Szökése miatt a bv két dolgozóját már felfüggesztette.

Szerda

A Borshoz érkezett egy kép, amelyet egy olvasó készített Győrben. Ezen látszik, amint a rab futva menekült...
Forrás:Bors

Hozzászólások