Keresés
-18O
Győr
2020.12.05., szombat (Vilma)

Megszólalt a WHB az evangélikus óvodában leomlott fal ügyében

Erdélyi József Attila- 2017.02.02. 14:06
2938
A West Hungária Bau Kft. és az intézmény igazgató lelkésze fals információnak tartja, hogy a gyerekek veszélyben voltak

Forrás:OFF Média

Tegnapi cikkünkben számoltunk be arról, hogy múlt héten csütörtökön majdnem a gyerekekre omlott a fal a győri evangélikus óvodában. A szerkesztőségünkhöz eljuttatott levél szerint csak a szerencsén múlott, hogy nem sérült meg senki. Egy kisgyermek hozzátartozója azt is kifejtette a beszámolóban, hogy a mennyezet megrepedt, a galéria megrogyott, de nem történt baleset, mivel az eset megtörténtekor a helyiség túlsó végén foglalkoztak a gyerekekkel.

A levél írójának állítása szerint a régi épületre építették rá az újat, a falak nem bírták a terhelést, így a beomlott fal túloldalára ömlő beton súlyától egyszerűen leomlott a régi téglafal. 

A tavaly júniusban átadott felújított óvoda kivitelezését a West Hungária Bau Kft. és alvállalkozói végezték. Az ügyben megkérdeztük Szikszai-Lukács Zsanettet, a West Hungária Bau Kft. nemzetközi szakreferensét és sajtófelelősét, aki a következőkről tájékoztatott minket:

"A kivitelezés adott időpontjában nem használt  helyiségben beszakadt a fal a győri evangélikus óvodában múlt héten, miközben annak másik oldalán a tornacsarnok kivitelezése zajlott. Onnan folyt beton a terembe, ahol azonban senki nem tartózkodott. A kivitelező vette észre az esetet. A helyiséget azonnal munkaterületté nyilvánították, a statikus tervező nyilatkozata szerint, az eset az épület statikai állékonyságát nem befolyásolta. A kivitelezés  szakaszaiban továbbra is elsődleges szempont a gyerekek és az itt dolgozók biztonsága." - közölte a szakreferens.

A hozzánk is eljuttatott levél azon részét, miszerint a mennyezet megrepedt és a gyerekek veszélynek voltak kitéve, a WHB és Csorba János, a Győri Evangélikus Egyházközség igazgató lelkésze fals információnak tartja, hiszen szerintük:

"...szó sem volt arról, hogy megrepedt volna mennyezet is, senki sem volt veszélyben."

A WHB közleményében arra is kitért, hogy az intézmény igazgató lelkésze építési szakértőt kért fel arra, hogy kivizsgálja, mi történt a pontosan fallal, melynek eredményét nyilvánosan, sajtóközlemény formájában juttatnak el a médiumoknak.

"A kárenyhítő és helyreállító munkálatok jelen pillanatban a vég felé közelednek. A kormány 4,7 milliárd forinttal támogatja az Európában egyedülálló győri evangélikus sziget felújítását (ami örökségvédelmi oltalom alatt áll), mely során idén nyáron átadták az óvoda épületét." - zárja közleményét a WHB.

Hozzászólások