Keresés
-18O
Győr
2021.01.20., szerda (Fábián, Sebestyén)

Megverték és kifosztották a 69 éves horgászt Győrben

Offmedia- 2017.07.31. 13:13
4642
A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat két férfival szemben, akik 2016 májusában Győrben megvertek egy idős férfit, majd megrongálták autóját és abból egyikük a sértett értékeit is elvette.
A vádirati tényállás szerint a vádlottak a késő esti órákban ittas állapotban érkeztek a horgásztóhoz, ahol a 69 éves sértett horgászott.

Mivel a horgásztóban a vádlottak fürödni kezdtek, az idős sértett és az akkor 21 éves férfiak között szóváltás alakult ki, majd a vádlottak rátámadtak a sértettre: őt ütni és rúgni kezdték, majd miután összeesett tovább ütötték és rugdalták testszerte, valamint a fejét is – azt kiabálva, hogy megölik.

Ezt követően az elkövetők a sértett kocsijának estek neki, azt ütötték és rugdalták. Az autó több helyen megrongálódott, abban több mint fél millió forint kár keletkezett.

Illusztráció
Forrás:Pixabay
Eközben a sértettnek sikerült a csomagtartóból egy sarlót magához vennie, így mikor a vádlottak újra a sértettre támadtak a sértett azzal védekezett és így sikerült elmenekülnie a helyszínről.

Védekezése során a sértett meg is sebesítette az egyik támadóját.

A helyzetet kihasználva a másik vádlott a hátrahagyott járműből eltulajdonította a sértett horgászbotjait.

A kifosztást követően az elkövetők a sértettet az utcán utolérték, és újra bántalmazták

A sértettnek nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. A támadás azonban alkalmas volt nyolc napon túl gyógyuló sérülések okozására is.

Az ügyészség az elkövetőket minősített testi sértéssel, minősített rongálással és egyiküket ezeken felül kifosztás bűntettével is vádolja. A büntetési tétel mindkettejük esetében hét és fél évig terjedő szabadságvesztés.

Hozzászólások