Keresés
-18O
Győr
2021.02.26., péntek (Edina)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Megyei elismerést is átadnak a Petz-kórház Semmelweis-napi ünnepségén

Megyei elismerést is átadnak a Petz-kórház Semmelweis-napi ünnepségén

Offmedia- 2016.06.28. 10:51
548
A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház hagyományos Semmelweis-napi ünnepi megemlékezését 2016. június 29-én, szerdán 11.00 órai kezdettel tartják meg az intézmény új épületszárnyának aulájában.
Az eseményen részt vesz, és a jeles alkalomhoz kapcsolódva megyei önkormányzati elismerést ad át dr. Pető Péter, a megyei közgyűlés alelnöke. A Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj Egészségügyi Tagozat 2016. évi díjazottja Pongráczné Singer Johanna Éva klinikai szakasszisztens.

Pongráczné Singer Johanna gyerekkora óta a Győr közeli településen, Gönyűn él. A Révai gimnáziumban érettségizett, egészségügyi képesítéseit később Budapesten szerezte. 1974-től, 37 éven keresztül tartozott a megyei kórház kötelekébe. 2011 májusában a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Központi Laboratóriumának klinikai szakasszisztensként ment nyugdíjba.

A kórházban végzett áldozatos munkáját az intézmény 2005-ben díszoklevéllel ismerte el. 1970 óta tagja a Magyar Vöröskeresztnek, 1980. óta a Gönyűi Vöröskereszt vezetőségi tagja, a településen zajló véradások felelős szervezője. Közel két évtizede lakóhelyén, karitatív munkaként rendszeresen vércukor- és koleszterin-mérést is végez. Több, mint 10 éve segíti a helyieket a háziorvos beutalója alapján történő vérvételben, a levett mintákat hozza-viszi. Több civil szervezet alapítója, lelkes, elkötelezett tagja, a helyi rendezvények egyik aktív kezdeményezője és résztvevője.

Hozzászólások