Keresés
-18O
Győr
2021.01.15., péntek (Lóránt, Loránd)

Melegvízmérők hitelesítése

Offmedia- 2017.09.11. 08:38
649
A napokban értesítést küld a GYŐR-SZOL Zrt. Távhőszolgáltatási Igazgatósága a melegvízmérők hitelesítéséről az érintett, mintegy 2000 ügyfelének.
A mérésügyről szóló törvény végrehajtásáról rendelkező kormányrendelet a melegvíz-mérők hitelességének időtartamát 8 évben állapítja meg, így Győrben ebben az évben mintegy 2000 mérő cseréjét vagy újrahitelesítését kell megoldaniuk az eszközök tulajdonosainak, azaz jelen esetben közel kétezer fogyasztónak.

A hamarosan a postaládákba kerülő tájékoztató szerint a hitelesítésre kétféle módon van lehetőség. Az ügyfél megrendelése esetén a hiteles mérést a melegvízmérő cseréjével a GYŐR-SZOL Zrt. teremti meg egy új, hitelesített berendezés beépítésével, melyre 1 év garancia van. Amennyiben a fogyasztó a hitelesíttetésnek ezt a módját választja a postázott tájékoztatóhoz mellékelt megrendelőlapot kell leadnia a kézhezvételtől számított 15 napon belül személyesen a társaság ügyfélszolgálati irodáinak valamelyikében (Orgona u. 10., Jókai u. 7-9.), vagy postai úton eljuttatni a GYŐR-SZOL Zrt. címére: 9024 Győr, Orgona u. 10.

Forrás:Illusztráció
A hitelesíttetés megvalósításának másik lehetősége a jelenleg beépített melegvízmérő saját szervezésében történő újrahitelesítése. Ez esetben a mérő hitelesítést teljes körűen a tulajdonos intézi, a szolgáltató csak a mérővel kapcsolatos adatváltozást regisztrálja.

Amennyiben melegvízmérője hitelesítésére sem a mérő cseréjével, sem újrahitelesíttetésével nem kerül sor, úgy a szolgáltató az ügyfelet kénytelen mérővel nem rendelkező díjfizetőnek tekinteni.

A hitelesítés lehetséges módjairól, annak költségeiről, a szükséges eljárásról részletes információkat tartalmaz az érintetteknek kiküldött tájékoztató, de további felvilágosítást kaphatnak a fogyasztók a 96/50-50-50-es telefonszámon vagy személyesen az ügyfélszolgálati irodákban.

Hozzászólások