Keresés
-18O
Győr
2020.12.02., szerda (Melinda, Vivien)

Mérkőzéssel emlékezik a győri kosárcsapat a tragédiában elhunytakra

MTI- 2016.09.06. 08:59
575
Idén is mérkőzéssel emlékezik Fűzy Ákos vezetőedzőre és Tapodi Péter klubigazgatóra a CMB Cargo-UNI Győr női kosárlabdacsapata.
Forrás:pixabay

A klub hétfői tájékoztatása szerint a szerb Crvena zvezda elleni találkozót csütörtökön 18 órától rendezik.

Fűzy Ákos és Tapodi Péter 2013. szeptember 7-én hunyt el, amikor a csapatot szállító autóbusz balesetet szenvedett. A játékosok közül a szerb Natasa Kovacevic sérült meg a legsúlyosabban, akinek a bal lábát térd alatt amputálni kellett.

Kovacevic tavaly speciális protézissel visszatért a pályára nevelőegyesülete, a Crvena zvezda színeiben, ezúttal viszont nem fog játszani, mert időközben visszavonult és vezetőként segíti tovább a belgrádi klubot.
A győriek társadalmi elnöke, Fűzy András elmondta, hogy a meccs szünetében stratégiai megállapodást kötnek a szerb egyesülettel.

A hagyománynak megfelelően az emlékmérkőzésre nem lesz belépőjegy, de a házigazda klub azt kéri a nézőktől, hogy vigyenek magukkal egy-egy labdát, és dobják be a pályára. Az így összegyűlt játékokat minden évben a győri óvodáknak juttatják el.

A szintén hagyományos Fűzy Ákos-Tapodi Péter-emléktornát a hétvégén rendezik meg a győriek az utánpótlás korosztály számára.

Érdekes lehet még:

Natasa Kovacevic klubvezető lesz a Crvena Zvezdánál
„Senki sem halt még bele, hogy nincs meg az egyik lába”
Pezseg a győri kosár élet – 15. Kosaras Bál


Hozzászólások