Keresés
-18O
Győr
2020.10.29., csütörtök (Nárcisz)

Mi folyik itt? Rá sem ismerni Győr gyöngyszemére - képek

Offmedia- 2017.03.09. 15:55
9515
Eltűnt a töltés, legyalulják a parkot, készül a hely az autóknak, megváltozik az Aranypart II
Az első jelek már ideje korán, a tavalyi év első felében megérkeztek, aztán nem győztünk rácsodálkozni a változásokra. A népszerű Lapossal szemben, szinte rögtön a vízpartra, az Aranypart I strandjának szájába épül az Széchenyi István Egyetem új kollégiuma.  Idén nyáron (július 23-29.) az intézmény kollégiuma otthont ad majd az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) versenyzőinek, ezért felújítják a meglévő 450 szobát, és újabb két épületszárnyat is felhúznak a meglévő három mellé, összesen 550 szobával.

Az Aranypart I látképe az ott magasodó monstrummal helyrehozhatatlanul megváltozik. De az Aranypart II hangulata is a múlté. Már a nyáron elkezdődtek ott a földmunkák. Eltűnt a múlt század első felében épített töltés, munkagépek simították el a talajt, a romantikus zöldterületet hiába keresik az arra látogatók.

Ha optimistán nézzük a helyzetet, akkor úgy fogalmazunk, az élet jellegzetessége, hogy mindig változik, a korral lépést kell tartani. A területet rendezik, fákat ültettek, a buja növényzetet karban tartják, lesz focipálya és futópálya. Ha borongós a kedvünk, akkor azt látjuk, hogy egy óriási, ráadásul feltűnően csúnya toronyház csúfítja el Győr gyöngyszemét, a strand közvetlen szomszédságában. Örökre megváltozik Győr egyik legszebb, legnyugodtabb része, eltűnik a hangulat - helyette kapunk a kollégium mellé egy parkolót az Ifjúsági Olimpiára. A városra olyannyira jellemző fakivágások sajnos itt is feltűnnek....

Ég veled töltés, ég veled, rejtett zugok, jöhet 2017.

ÍGY NÉZ KI 2017 MÁRCIUSÁBAN AZ ARANYPART!Hozzászólások