Keresés
-18O
Győr
2019.06.17., hétfő (Laura, Alida)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Miniszterelnöki különdíjat kapott a város a Virágos Magyarországért versenyben!

Miniszterelnöki különdíjat kapott a város a Virágos Magyarországért versenyben!

Offmedia- 2016.11.23. 10:00
602
Győr városa kiemelt díjat kapott a Kaposváron megrendezett díjátadón. Városunkat Radnóti Ákos, a városüzemeltetésért is felelős alpolgármester, az ezzel a területtel foglalkozó Településfejlesztési Főosztály és a Győr-Szol Zrt. képviselte az ünnepi eseményen.

A virágos Magyarországért minden évben közel 2,5 millió emberhez tudja eljuttatni üzenetét. Elismertségét jelzi, hogy Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke is évről évre díjat ajánl fel a kiemelkedő eredményt elért településnek. Az a megtiszteltetés érte Győr városát, hogy a Virágos Magyarországért verseny Miniszterelnöki Díját Győr kapta város kategóriában.

A díj odaítélésének indoklásában elhangzott: „Győr város zöldfelületeinek fenntartása példaértékű. A folyópartok bekapcsolása a belvárosi zöldterületekbe, a vízzel párhuzamos sétányok kialakítása kiváló ötlet, szép, maradandó megvalósítással. A város köztisztasága, rendezettsége figyelemre méltó. Győr rendkívül tudatosan, dinamikusan fejlődő város. Sok az egynyári kiültetés, az ágyásokban nagyon jó a növénytársítás szintek kialakításával és a színekkel.”


Radnóti Ákos alpolgármester elmondta, hogy két éve intenzív munka indult meg a városüzemeltetési területen, s a közösen végzett munka a hivatal szakembereivel és a Győr-Szol-lal, meghozta az első elismerést is. Számtalan újdonságot vezettek be, a munkafolyamatokat átszervezték, a költségeket optimalizálták és emellett minden évben folyamatosak a zöldterületi fejlesztések és felújítások. Példaértékű a szökőkút-és műemlékek, szobrok megújításának programja is.  A cél az, hogy fenntartsák ezt az állapotot, sőt tovább javítsanak a minőségen, így egy szépen gondozott, tiszta, rendezett képet mutató és fejlődő város minden győri érdekét szolgálja.

Forrás:O. Jakócs Péter

A fotón középen Radnóti Ákos alpolgármester és Kovács Róbert a Győr-Szol Zrt. városüzemeltetési és kivitelezési igazgatója az önkormányzat és a cég munkatársaival és a miniszterelnöki oklevéllel és ajándékcsomaggal.

Hozzászólások